Foto: Shutterstock
Pienenes šobrīd visapkārt aug kā no pārpilnības raga, tāpēc ir grēks neizmantot šo dabas velti. Pagatavojot medu no pienenēm, iegūsi ļoti gardu sīrupa veida masu, kas var tikt izmantota konditorejas izstrādājumu, desertu gatavošanā, kā arī pievienot to tējai vai kafijai, vai vienkārši uzziest to uz maizes šķēles.

Vispirms ieteicams ziedus izklāt galdauta vai dvieļa un atstāt tos tur uz vismaz 30 minūtēm, lai izrāpo visi kukainīši. Ja šķiet, ka ziedi ir netīri, tos var arī noskalot zem tekoša ūdens.

Ieber ziedus katlā, pārlej ar ūdeni, uzliec pa virsu vāku un ļauj tiem vismaz divas stundas ievilkties (katls nav jāliek uz uguns).

Tikai pēc tam, kad ziedi ir ievilkušies, liec katla saturu vārīties. Vāri aptuveni stundu uz lēnas uguns, bet pēc tam ļauj visam atdzist zem vāka. Vislabāk atstāt katliņu atdzesēties uz nakti.

Nākamajā dienā izvārīto šķidrumu izkās caur sietiņu un lej atpakaļ katlā.

Pievieno cukuru, citronu sulu, miziņu un maisot vāri uz lēnas uguns aptuveni stundu vai tik ilgi, līdz šķidrums kļuvis staipīgs.

Pagatavoto medu pildi aizvākojamās burkās vai traukos un uzglabā ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!