Pieneņu vīns
Foto: Shutterstock
2.7500 4
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l pieneņu ziedi
pieneņu ziedi
2
2 citroni
citroni
500 g
500 g cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK rozīnes
rozīnes
3 l
3 l verdošs ūdens
verdošs ūdens
  • Alkoholiskie dzērieni un kokteiļi
  • Pasaules Virtuve
  • Pieneņu vīns - izcils veids, kā iekonservēt pavasara garšu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Salasa pieneņu ziedus. Ziedus atdala no kauslapām un vīnam izmanto tikai pašas dzeltenās ziedlapiņas.

    Ziedus pārlej ar verdošu ūdeni, izspiestu citronu sulu un trīs dienas atstāj nostāvēties. Iegūto šķidrumu nolej sietā un notecina. Šķidrumam pievieno cukuru un rozīnes. Trauku nosedz ar marli un atstāj rūgt.

    Līdzko beidzies pirmais rūgšanas process, pārlej visu lielā pudelē kopā ar rozīnēm un aizver to, uzverot uz kakliņa gumijas cimdu un izdurot ar adatu nelielu caurumu cimda pirkstā. Kad beidzas rūgšanas process, nolej sietā un tīram dzērienam pievieno cukuru pēc garšas.

    Pārlej pudelēs, tās cieši aizver un uzglabā vēsā, tumšā vietā aptuveni četrus mēnešus.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form