Asā jēra gaļas un tomātu biezeņa zupa ar kartupeļu daiviņām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g jēra kakla fileja
jēra kakla fileja
2 ĒK
2 ĒK karija pasta
karija pasta
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. liels burkāns
liels burkāns
1 gab.
1 gab. pastinaks
pastinaks
1 gab.
1 gab. kartupelis
kartupelis
1 gab.
1 gab. sarkanā paprika
sarkanā paprika
500 g
500 g tomātu biezenis
tomātu biezenis
900 ml
900 ml vistas vai dārzeņu buljons
vistas vai dārzeņu buljons
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
180 g
180 g basmati rīsi (iepriekš izvārīti)
basmati rīsi (iepriekš izvārīti)
 
svaigs koriandrs
svaigs koriandrs
Kartupeļu daiviņām:
3 gab.
3 gab. lieli kartupeļi
lieli kartupeļi
2 ĒK
2 ĒK augu eļļa
augu eļļa
2 TK
2 TK kumina sēklas
kumina sēklas
  • Ass un pikants ēdiens
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam karsta un nedaudz asa zupa, kas sasildīs vēsajās rudens un ziemas dienās. Zupas katlā paslēpušies īpaši gardi sakņu dārzeņi, rīsi un pat mīksti jēra gaļas gabaliņi. Aso garšu un izteiksmīgo krāsu tai piešķir druska karija pastas un tomātu biezenis.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

    Jēra fileju viscaur apsmērē ar karija pastu (2 TK). Gaļu liek cepamajā traukā, pārsedz ar foliju un cep aptuveni 45 minūtes. Kad jērs gatavs, atpūtina un atdzesē 10 minūtes, pēc tam saplucina sīkos gabaliņos.

    Kamēr jērs cepas, lielā katlā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu un apcep piecas minūtes.

    Nomizo burkānu, sagriež gabaliņos, to pašu izdara ar pastinaku, kartupeli un papriku un saber katlā. Visu apcep dažas minūtes.

    Pēc tam palielina plīts liesmu un dārzeņiem pievieno atlikušo karija pastu, visu apcepot aptuveni divas minūtes. Kad tas izdarīts, pievieno tomātu biezeni un karstu buljonu.

    Zupai pieber sāli un piparus pēc garšas, ļauj visam sākt burbuļot un pēc tam samazina plīts liesmu līdz mērenai. Liek virsū katla vāku un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.

    Pēc tam zupai pievieno iepriekš izvārītus basmati rīsus, jēra gaļu un ļauj visām sastāvdaļām uzsilt zupas katlā.

    Zupu pasniedz, kamēr tā vēl karsta, garnējot ar sasmalcinātām koriandra lapiņām.

    Lai pagatavotu kartupeļu daiviņas: kartupeļus kārtīgi nomazgā, taču nenomizo. Tos sagriež lielās daiviņās.

    Apsmērē ar eļļu, liek uz cepamās pannas un apkaisa ar kuminu.

    Cep cepeškrāsnī (reizē ar jēra gaļu, tikai uz citām restītēm) 45 minūtes, cepšanas vidū apmaisot.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form