Pikantā dzērveņu salsa
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 tases
2 tases dzērvenes
dzērvenes
1
1 buntīte sīpolloku
buntīte sīpolloku
1
1 buntīte kinzas vai pētersīļu
buntīte kinzas vai pētersīļu
1
1 gabaliņš ingvera saknes (3-4 cm)
gabaliņš ingvera saknes (3-4 cm)
0.5 glāze
0.5 glāze cukurs
cukurs
1
1 čili pipars
čili pipars
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1
1 laims (sula un miziņa)
laims (sula un miziņa)
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Augļu un ogu salāti
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Dažādas uzkodas
  • Uzkodu mērces
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam ātri un vienkārši uztapināmo dzērveņu salsu mājas ballītēs vari pasniegt gan kā atsvaidzinošu piedevu gaļas ēdieniem, gan arī izmantot to kā pikantu uzkodu kombinācijā ar sāļajiem krekeriem, kā arī kartupeļu vai kukurūzas čipsiem. Īpaši lieliskai garšu kombinācijai bļodiņā liec bezpiedevu krēmsieru un devīgi pārber to ar salsu, jo abi šie produkti lieliski papildinās viens otru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dzērvenes pārlasa, noskalo. Ķiplokus nomizo. Laimam norīvē miziņu, izspiež sulu. Ingveru nomizo, sagriež mazākos gabaliņos. Sīpollokus sīki sakapā.

    Visas sastāvdaļas, izņemot sīpollokus, liek virtuves kombainā un sablendē viendabīgā masā.

    Liek bļodā, pievieno lociņus, samaisa, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz stundu, lai pa šo laiku ievelkas visas garšas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form