Pikantā ķirbju – ābolu zupa
Foto: Irita Antoņeviča
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Garda un sezonāla recepte nedēļas nogales ēdienkartei no lauku labumiem, kas iegādāti sestdienas Berga bazāra zemnieku tirdziņā.

Katlā ar biezu dibenu izkausē sviestu, tajā apcep sīpolus, uzmanot, lai nepiedeg. Kad sīpoli zeltaini, katlā apcep arī ķirbja kubiņus, pievieno ābolus un ingveru. Pārlej ar ūdeni tā, lai lai sagrieztie dārzeņi pārklāti. Kad ūdens sācis burbuļot, pievieno garšvielas. Vāra, līdz ķirbji mīksti. Nedaudz atdzesē un ar blenderi samaļ biezzupā. Pirms pasniegšanas vēlreiz uzkarsē. Pasniedz ar skābo krējumu, zaļumiem un grauzdiņiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form