Pikantā ķirbju – ābolu zupa
Foto: Irita Antoņeviča
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg kubiņos sagriezts ķirbis
kubiņos sagriezts ķirbis
2 gab.
2 gab. smalki sakapāti sīpoli
smalki sakapāti sīpoli
6 gab.
6 gab. skābeni āboli
skābeni āboli
1 ĒK
1 ĒK svaigs rīvēts ingvers
svaigs rīvēts ingvers
1 šķipsna
1 šķipsna kajēnas pipari
kajēnas pipari
1 šķipsna
1 šķipsna melnie pipari
melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
50 g
50 g sviests
sviests
 
ūdens pēc nepieciešamības
ūdens pēc nepieciešamības
 
krējums un zaļumi pasniegšanai
krējums un zaļumi pasniegšanai
  • Ass un pikants ēdiens
  • Dārzeņu zupas
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garda un sezonāla recepte nedēļas nogales ēdienkartei no lauku labumiem, kas iegādāti sestdienas Berga bazāra zemnieku tirdziņā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā ar biezu dibenu izkausē sviestu, tajā apcep sīpolus, uzmanot, lai nepiedeg. Kad sīpoli zeltaini, katlā apcep arī ķirbja kubiņus, pievieno ābolus un ingveru. Pārlej ar ūdeni tā, lai lai sagrieztie dārzeņi pārklāti. Kad ūdens sācis burbuļot, pievieno garšvielas. Vāra, līdz ķirbji mīksti. Nedaudz atdzesē un ar blenderi samaļ biezzupā. Pirms pasniegšanas vēlreiz uzkarsē. Pasniedz ar skābo krējumu, zaļumiem un grauzdiņiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form