Pikantā ķirbju krēmzupa ar garnelēm
Foto: Publicitātes foto
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg riekstu ķirbis
riekstu ķirbis
3 gab.
3 gab. saldais kartupelis
saldais kartupelis
3 gab.
3 gab. burkāni
burkāni
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. ķiploks
ķiploks
pēc garšas
pēc garšas ingvers
ingvers
pēc garšas
pēc garšas kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
 
balzamiko krēms
balzamiko krēms
pēc garšas
pēc garšas pesto
pesto
pēc garšas
pēc garšas sēklu maisījums
sēklu maisījums
pēc garšas
pēc garšas cietais siers
cietais siers
2 saujas
2 saujas garneles
garneles
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
 
sviests cepšanai
sviests cepšanai
 
ķiploks cepšanai
ķiploks cepšanai
pēc garšas
pēc garšas saldā čili mērce
saldā čili mērce
pēc garšas
pēc garšas garšvielas un garšaugi
garšvielas un garšaugi
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Superbingo" vadītāja Krista Zvirgzdiņa TV3 raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas" pasniedza pikantu ķirbju krēmzupu. Bingo! Jūs esat laimējuši – un balvā ir gardās krēmzupas recepte!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visu, kas mizojams nomizo. Burkānu un batāti sagriež gabaliņos un liek vārīties buljonā.

    Ķirbi sagriež, apkaisa ar garšvielām, apslaka ar eļļu un liek cepeškrāsnī uz 180-190°C, cep līdz mīksts, apmēram 30 min (atkarīgs no gabalu lieluma).

    Sīpolu, ķiploku un ingveru sagriež (ar smalkumu var neaizrauties, tāpat pēc tam blendēs) un apcep uz pannas.

    Sacepto ķirbi, sīpolu, ķiploku, ingveru liek katlā pie novārītā burkāna un batātes. Visu sablendē.

    Pievieno kokosriekstu pienu un garšaugus pēc nepieciešamības un garšas vēlmēm. Visu uzsilda līdz pirmajam burbulim.

    Garneles sacep sviestā ar ķiploku (daudzums pēc gaumes), pārlej ar citrona sulu, var pārkaistīt arī ar citronpipariem. Kad apceptas (uzmanību, neaizskatīties telefonā un nepārcept!), garnelēm var pievienot saldo čili mērci, ja patīk pikantāka garša.

    Krēmzupu pasniedz ar balzamiko krēmu, pesto, rīvētu cieto sieru, sēklu maisījumu un garnelēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form