Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Rabarberu spirgtais saldskābums nevainojami papildina piesātināto gaļas garšu. Kraukšķīgi garda garoziņa, maigi rozā gaļa un rabarberi būs laba izvēle kādām īpašām vakariņām, svinot vasaras sākumu. Pagatavošanas laiks ir vien pusstunda, tādēļ šo var saukt arī par īstu glābējrecepti gadījumiem, kad pelmeņi nebūs piemērotākā izvēle (un pa rokai ir pīles krūtiņa).
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 pīles krūtiņas ar ādu1 TKķīniešu piecu garšvielu maisījums30 gsviests350 grabarberi4 ĒKsarkanvīna etiķis4 ĒKcukurs1 anīsa zvaigzne

Sagatavošana

1

Ar asu nazi ādā iegriež "režģi" un ierīvē ar garšvielu maisījumu. (Ķīniešu piecu garšvielu maisījuma atrašana varētu būt izaicinājums, to visos veikalos neatrast, bet te atradīsi padomu, kā to pagatavot mājās).

2

Uzsilda pannu un liek uz tās pīles krūtiņas ar ādu uz leju.

3

Uz vidējas liesmas cep 4-5 minūtes, līdz sāk izdalīties pīles tauki. Apgriež gaļu un cep vēl 3-5 minūtes, atkarībā no tā, cik saceptu gaļu vēlies iegūt. Gatavo gaļu noņem no pannas un ļauj tai atpūsties.

4

Tikmēr gatavo rabarberus: pannā izkausē sviestu, pievieno notīrītus un sagrieztus rabarberus. Cep aptuveni minūti, tad pievieno etiķi, cukuru un anīsa zvaigzni(ja tās nav, tad mērcei pievieno šķipsnu ķīniešu garšvielu maisījuma). Visu sautē, līdz rabarberi kļūst mīksti. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

5

Gaļu sagriež šķēlītēs un pasniedz nekavējoties – ar rabarberu mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!