Pikantā pīles krūtiņa rabarberu mērcē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Rabarberu spirgtais saldskābums nevainojami papildina piesātināto gaļas garšu. Kraukšķīgi garda garoziņa, maigi rozā gaļa un rabarberi būs laba izvēle kādām īpašām vakariņām, svinot vasaras sākumu. Pagatavošanas laiks ir vien pusstunda, tādēļ šo var saukt arī par īstu glābējrecepti gadījumiem, kad pelmeņi nebūs piemērotākā izvēle (un pa rokai ir pīles krūtiņa).

Ar asu nazi ādā iegriež "režģi" un ierīvē ar garšvielu maisījumu. (Ķīniešu piecu garšvielu maisījuma atrašana varētu būt izaicinājums, to visos veikalos neatrast, bet te atradīsi padomu, kā to pagatavot mājās).

Uzsilda pannu un liek uz tās pīles krūtiņas ar ādu uz leju.

Uz vidējas liesmas cep 4-5 minūtes, līdz sāk izdalīties pīles tauki. Apgriež gaļu un cep vēl 3-5 minūtes, atkarībā no tā, cik saceptu gaļu vēlies iegūt. Gatavo gaļu noņem no pannas un ļauj tai atpūsties.

Tikmēr gatavo rabarberus: pannā izkausē sviestu, pievieno notīrītus un sagrieztus rabarberus. Cep aptuveni minūti, tad pievieno etiķi, cukuru un anīsa zvaigzni(ja tās nav, tad mērcei pievieno šķipsnu ķīniešu garšvielu maisījuma). Visu sautē, līdz rabarberi kļūst mīksti. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Gaļu sagriež šķēlītēs un pasniedz nekavējoties – ar rabarberu mērci.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form