Pikantā plūmju mērce jeb tkemali
Foto: Shutterstock
Loading...
Sastāvdaļas

Gruzijā iecienīto tkemali mērci noteikti ir vērts pagatavot, jo tai ir bezgala daudzveidīgs pielietojums. Šī pikantā, aromātiskā plūmju mērce uzlabos ne vien kartupeļu, omlešu un pastas ēdienu garšu, bet arī ne mazāk lieliski papildinās vistu, zivi un dažādus grilējumus.

Kinzu un dilles nomazgā un ļoti smalki sakapā. Čili piparam iztīra sēklas, sakapā. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiplokspiedi.

Plūmes noskalo, liek katliņā, pievieno ūdeni. Kad ūdens uzvārījies, ik pa laikam apmaisot, turpina vārīt aptuveni 10 minūtes.

Tad plūmes lej caurdurī, nolej lieko šķidrumu (to var vēlāk izmantot ķīseļa vai kompota pagatavošanai).

Plūmju biezumus izberž caur sietu, atdalot no mizām un kauliņiem.

Iegūto plūmju masu atkal liek katliņā un vāra, līdz tā uzmet burbuli. Tad pievieno kinzu, ķiplokus, čili, sāli, piparus un turpina vārīt aptuveni 2–3 minūtes, ik pa laikam noņemot putas.

Karstu mērci lej sterilizētās burkās, aizvāko, atdzesē un uzglabā vēsā vietā.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form