Pikantā plūmju mērce jeb tkemali
Foto: Shutterstock
2.5000 2
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg Plūmes vai aliča
Plūmes vai aliča
sauja
sauja Kinza
Kinza
sauja
sauja Dilles
Dilles
3 gab.
3 gab. Ķiploki, daivas
Ķiploki, daivas
1/2 gab.
1/2 gab. Čili pipars
Čili pipars
1/4 glāze
1/4 glāze Ūdens
Ūdens
1/2 TK
1/2 TK Sāls
Sāls
1/3 TK
1/3 TK Cukurs
Cukurs
  • Ass un pikants ēdiens
  • Citas mērces
  • Dažādi
  • Gruzīnu nacionālā virtuve
  • Gruzijā iecienīto tkemali mērci noteikti ir vērts pagatavot, jo tai ir bezgala daudzveidīgs pielietojums. Šī pikantā, aromātiskā plūmju mērce uzlabos ne vien kartupeļu, omlešu un pastas ēdienu garšu, bet arī ne mazāk lieliski papildinās vistu, zivi un dažādus grilējumus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kinzu un dilles nomazgā un ļoti smalki sakapā. Čili piparam iztīra sēklas, sakapā. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiplokspiedi.

    Plūmes noskalo, liek katliņā, pievieno ūdeni. Kad ūdens uzvārījies, ik pa laikam apmaisot, turpina vārīt aptuveni 10 minūtes.

    Tad plūmes lej caurdurī, nolej lieko šķidrumu (to var vēlāk izmantot ķīseļa vai kompota pagatavošanai).

    Plūmju biezumus izberž caur sietu, atdalot no mizām un kauliņiem.

    Iegūto plūmju masu atkal liek katliņā un vāra, līdz tā uzmet burbuli. Tad pievieno kinzu, ķiplokus, čili, sāli, piparus un turpina vārīt aptuveni 2–3 minūtes, ik pa laikam noņemot putas.

    Karstu mērci lej sterilizētās burkās, aizvāko, atdzesē un uzglabā vēsā vietā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form