Foto: Shutterstock
Pikantā zilo plūmju mērce ieteicama kopā ar grila gaļas un desu ēdieniem.

Iznākums: 2x300 ml burkas.

45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gzilās plūmes bez kauliņiem3 gab.ķiploku daiviņas1 gab.kaltēts čili pipars150 gbrūnais cukurs100 mlrīsu etiķis2 ĒKzemesriekstu eļļa sāls

Sagatavošana

1

Plūmes sagriež gabaliņos. Ķiplokus smalki sagriež. Čili piparu smalki saberž un nomazgā rokas.

2

Katlā liek plūmes, ķiploku, čili, cukuru, etiķi (var citu maigu etiķi), eļļu un sāli. Uzliek vāku un vāra uz vidēji lielas uguns 15 minūtes, ik pa laikam maisot. Vāra 15 minūtes, līdz veidojas viendabīga masa.

3

Mērci vēlreiz uzvāra un lej burkās un aizvāko. Uzglabā 6 mēnešus.

Iesūtīja: apgāda "Jumava" sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Priedīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!