Pikantais cūkgaļas sautējums ar ķirbi un pupiņām
Foto: Shutterstock
2.6667 9
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli

Sātīgs sautējums, kura košās krāsas un pikantā garša priecēs acis un sasildīs vēsajās rudens dienās. Vari eksperimentēt, timiānu aizstājot ar rozmarīnu, oregano vai karija pulveri, jo tas tikai padarīs šo jau tā gardo gaļas ēdienu vēl izteiksmīgāku.

Gaļu sagriež palielos kubiņos, nosusina tos ar papīra dvieli. Sīpolu un ķiplokus nomizo un sakapā. Tomātus sagriež daiviņās. Ķirbi nomizo, attīra no sēklām un sagriež palielos kubiņos. Čili piparu attīra no sēklām, smalki sakapā.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Sagatavo "pīli" vai citu karstumizturīgu trauku.

Pannā sakarsē eļļu. Liek cepties gaļu uz lielas uguns, un ik pa laikam apgrozot, cep 4–5 minūtes, līdz gaļas gabaliņi ir apbrūnējuši, tad pievieno sīpolus, ķiplokus, un turpina cept vēl 2–3 minūtes. Tad pievieno čili, sāli, cukuru, timiānu, tomātu pastu, apmaisa un cep vēl 2–3 minūtes.

Karstumizturīgā trauka apakšā liek ķirbju gabalus, tad gaļu, pupiņas un tomātus. Traukam uzliek vāku un liek to cepeškrāsnī uz 1 stundu 20 minūtēm.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form