Pikantais vasaras sacepums
Foto: Kristīne Viziņa
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. sīpoli
sīpoli
1 sauja
1 sauja loki
loki
5 gab.
5 gab. čili pipari (ja vēlas mazāk asu, tad mazāk)
čili pipari (ja vēlas mazāk asu, tad mazāk)
750 g
750 g saldētas kartupeļu daiviņas
saldētas kartupeļu daiviņas
400 g
400 g vārītas pupiņas (der arī konservētas)
vārītas pupiņas (der arī konservētas)
300 g
300 g konservēta kukurūza
konservēta kukurūza
400 g
400 g tomāti savā sulā (der arī svaigi sagriezti tomāti)
tomāti savā sulā (der arī svaigi sagriezti tomāti)
700 g
700 g siers
siers
300 g
300 g ananasu šķēlītes savā sulā
ananasu šķēlītes savā sulā
50 g
50 g skābais krējums
skābais krējums
 
eļļa vai sviests
eļļa vai sviests
 
sāls
sāls
50 g
50 g jalapeno pipari
jalapeno pipari
 
kajēnas pipari
kajēnas pipari
900 g
900 g maltā gaļa
maltā gaļa
Salātiem
3 gab.
3 gab. tomāti
tomāti
5 gab.
5 gab. gurķi
gurķi
 
garšvielas
garšvielas
 
skābais krējums
skābais krējums
  • Ass un pikants ēdiens
  • Dārzeņu sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī recepte ir īsts ģimenes kopdarbs: tās autori ir Kristīne Viziņa un viņas dēls Edgars. Ar šo recepti viņi piedalījās "Tasty" ātro vasaras recepšu konkursā un kļuva ar konkursa uzvarētājiem.
    Edgars stāsta: "Ar šo sacepumu var ļoti variēt sastāvdaļas, katrs var likt to, ko sirds kāro, turklāt – katru reizi ko pamainot. Visiem, kurus mēs cienājam, šis ēdiens ir ļoti iegaršojies!"

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pikantais vasaras sacepums
    Foto: Kristīne Viziņa

    Liek krāsnī 180° karstumā cepties kartupeļus, sagrieztus daiviņās (var izmantot saldētas kartupeļu daiviņas, tad varēs pagatavot ātrāk).

    Kamēr cepas kartupeļi, gatavo sautējumu.

    Sagriež sīpolu, sasmalcina divas ķiploku daiviņas, lieki eļļotā pannā (var izmantot arī sviestu) un visu apbrūnina aptuveni trīs minūtes.

    Pieliek konservētu kukurūzu ar visu šķidrumu, pupiņas, tomātu gabaliņus. Pievieno sagrieztus jalapeno piparus, smalki sagrieztus čili piparus, pieber Kajēnas piparus un turpina sautēt 15 minūtes.

    Kamēr gatavojas sautējums, sarīvē sieru.

    Kad kartupeļi jau gandrīz gatavi, no cepeškrāsns izņem pannu ar kartupeļiem un virsū kārto sautējumu, tad pārkaisa ar sieru, uzliek ananasu šķēlītes un liek cepeškāsnī uz piecām minūtēm, kamēr siers izkusis.

    Piedevu pagatavošana: uz pannas uzkarsē nedaudz ūdens, tajā pasautē sagrieztu sīpolu un ķiploku, tad pieliek klāt malto gaļu ar garšvielām, sāli un visu sacep.

    Gatavo salātus: sagriež gurķus , tomātus , pievieno garšvielas un krējumu.

    Sacepumu pasniedz pārkaisītu ar sagrieztiem lociņiem. Veģetārieši piedevās izvēlas salātus, visēdāji sacepto gaļu un salātus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form