Foto: Kristīne Viziņa

Šī recepte ir īsts ģimenes kopdarbs: tās autori ir Kristīne Viziņa un viņas dēls Edgars. Ar šo recepti viņi piedalījās "Tasty" ātro vasaras recepšu konkursā un kļuva ar konkursa uzvarētājiem.
Edgars stāsta: "Ar šo sacepumu var ļoti variēt sastāvdaļas, katrs var likt to, ko sirds kāro, turklāt – katru reizi ko pamainot. Visiem, kurus mēs cienājam, šis ēdiens ir ļoti iegaršojies!"

45Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
4 gab.sīpoli1 saujaloki5 gab.čili pipari (ja vēlas mazāk asu, tad mazāk)750 gsaldētas kartupeļu daiviņas400 gvārītas pupiņas (der arī konservētas)300 gkonservēta kukurūza400 gtomāti savā sulā (der arī svaigi sagriezti tomāti)700 gsiers300 gananasu šķēlītes savā sulā50 gskābais krējums eļļa vai sviests sāls50 gjalapeno pipari kajēnas pipari900 gmaltā gaļa SALĀTIEM:3 gab.tomāti5 gab.gurķi garšvielas skābais krējums

Sagatavošana

Foto: Kristīne Viziņa
1

Liek krāsnī 180° karstumā cepties kartupeļus, sagrieztus daiviņās (var izmantot saldētas kartupeļu daiviņas, tad varēs pagatavot ātrāk).

2

Kamēr cepas kartupeļi, gatavo sautējumu.

3

Sagriež sīpolu, sasmalcina divas ķiploku daiviņas, lieki eļļotā pannā (var izmantot arī sviestu) un visu apbrūnina aptuveni trīs minūtes.

4

Pieliek konservētu kukurūzu ar visu šķidrumu, pupiņas, tomātu gabaliņus. Pievieno sagrieztus jalapeno piparus, smalki sagrieztus čili piparus, pieber Kajēnas piparus un turpina sautēt 15 minūtes.

5

Kamēr gatavojas sautējums, sarīvē sieru.

6

Kad kartupeļi jau gandrīz gatavi, no cepeškrāsns izņem pannu ar kartupeļiem un virsū kārto sautējumu, tad pārkaisa ar sieru, uzliek ananasu šķēlītes un liek cepeškāsnī uz piecām minūtēm, kamēr siers izkusis.

7

Piedevu pagatavošana: uz pannas uzkarsē nedaudz ūdens, tajā pasautē sagrieztu sīpolu un ķiploku, tad pieliek klāt malto gaļu ar garšvielām, sāli un visu sacep.

8

Gatavo salātus: sagriež gurķus , tomātus , pievieno garšvielas un krējumu.

9

Sacepumu pasniedz pārkaisītu ar sagrieztiem lociņiem. Veģetārieši piedevās izvēlas salātus, visēdāji sacepto gaļu un salātus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!