Foto: Shutterstock
Pikantās kartupeļu vafeles – garšīgas gan karstas, gan aukstas, noderīgas arī dekorēšanai vai burgeru gatavošanai.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
500 gkartupeļi (miltaini)1 purava kāts2 olas0.5 TKsāls malti baltie pipari0.5 TKsaldās paprikas pulveris2 ĒKskābs krējums100 gmilti eļļa

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo. Pusi kartupeļu novāra, nokāš un sastampā. Nevārītos kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves, nospiež lieko šķidrumu marlē, pievieno masu vārītajiem kartupeļiem. Puravu nomazgā, notīra, smalki sakapā.

2

Kartupeļus samaisa ar puraviem un olām. Pievieno sāli, piparus, paprikas pulveri, skābo krējumu un miltus.

3

Pannu sakarsē, ieziež ar eļļu un cep vafeles, līdz tās ir zeltainas.

4

Pasniedz ar skābo krējumu un kapātiem zaļumiem.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!