Marinētas bietes
Foto: Shutterstock
4.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Saldeni pikantas marinētās bietes salātiem, aukstajai zupai vai apēšanai tāpat. Marinādei izmanto ābolu sulu – tā piešķirs īpašu garšu. Ja koriandrs netīk, to var aizstāt ar ķimenēm.

Bietes kārtīgi nomazgā un izvāra mīkstas (apmēram stundu). Tās pēc tam atdzesē, nomizo un sagriež daiviņās vai ripiņās.

Biešu gabaliņus pēc tam sapilda sterilizētās burciņās. Katrai burciņai pievieno pa krustnagliņai un mazliet koriandra sēklām.

Vāra marinādi – katlā salej ābolu sulu, pieber cukuru, sāli un maltu muskatriekstu. Kad marināde uzkarsusi un viegli burbuļo, tai pievieno arī etiķi. Izteiksmīgākai garšai var pamēģināt etiķi aizvietot ar ābolu etiķi vai citronu sulu.

Karsto marinādi lej burciņā, kurās jau sapildītas bietes. Burciņas aizvāko un pēc tam pasterizē – saliek lielā katlā, kurā ieklāts dvielītis, kas pārliets ar ūdeni, un karsē apmēram 10-15 minūtes.

Pēc tam burciņas izceļ no katla un atdzesē.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form