Foto: Vida Press
Ļoti ātrs, pikanti ass risinājums austrumnieciskām pusdienām vai vakariņām.
20Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 ĒKaugu vai sezama eļļa2 sakultas olas, kam pievienots nedaudz ūdens250 golu nūdeles2 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas1 sarkanā vai zaļā paprika, sagriezta plānos salmiņos1 liels burkāns, ar dārzeņu mizotāju sašķērēts plānās plāksnītēs lociņi60 gKale vai Ķīnas kāposts, sagriezts plānās strēmelēs250 gcepta vista vai cūkgaļa, sagriezta nelielās loksnītēs MĒRCEI:4 ĒKtomātu mērce4 ĒKThai zivju mērce3 ĒKsaldā čili mērce3 ĒKsauss sarkanvīns2 ĒKsojas mērce

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu mērci, bļodiņā sajauc visas sastāvdaļas un atliek malā.

2

Dziļā pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas un ielej sakultas olas. Olām ļauj sacepties omletē, nemaisot to. Gatavo olu izņem no pannas un atliek malā.

3

Katliņā ar vārošu ūdeni ber olu nūdeles un vāra 3-4 minūtes, līdz tās sāk kļūt mīkstas.

4

Tikmēr vokpannā vai citā dziļā pannā uzkarsē atlikušo eļļu, pievieno smalki sakapātus ķiplokus, plānās šķēlītēs sagrieztus piparus, burkānus un pusi no lociņiem. Uz lielas uguns, nepārtraukti maisot, strauji apcep, tad pievieno strēmelēs sagrieztu kāpostu un apcepto gaļu. Cep vēl pāris minūtes.

5

Pannas saturam pievieno mērci un karsē. Kad virums sāk burbuļot, pannā liek nūdeles un visu samaisa. Ja nepieciešams, pielej klāt nedaudz ūdeni, kurā vārījušās nūdeles - mērce labāk pielips nūdelēm.

6

Omleti cieši satin rullītī un sagriež šaurās strēmelēs. Olas strēmeles un atlikušos lociņus pārkaisa nūdelēm un pasniedz galdā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!