Pikantie biešu salāti ar papriku un ķiplokiem ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs
2.6111 18
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Pikantos biešu salātus, kam pievienots krietni daudz ķiploku un paprika – īpašam aromātam, ziemā varēsi izmantot gan kā kreftīgu piedevu dažādiem pamatēdiem, gan kā pamatu gardai biešu zupai. Laba ziņa tiem, kam nav pagraba, bet ledusskapis jau pārpildīts – šos salātus var uzglabāt arī istabas temperatūrā. Pārbaudītu un ļoti garšīgu recepti iesaka Diana Lapinska.

Bietes nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Tomātus sasmalcina. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kubiņos. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Ķiplokus nomizo, sīki sakapā vai sagriež plānās šķēlītēs, jo, spiežot tos caur spiedi, gatavajos salātos nebūs jūtama ķiploku garša, bet tikai to asums.

Bietes, tomātus, papriku un sīpolus liek katlā, pievieno eļļu, sāli, cukuru un vāra aptuveni stundu.

Minūtes 10 pirms vārīšanas beigām iemaisa sakapātus pētersīļus un ķiplokus. Kad liesma nogriezta, iemaisa etiķa esenci

Pikantie biešu salāti ar papriku un ķiplokiem ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Vēl karstus salātus liek iepriekš sterlizētās burkās, aizvāko ar sterlizētiem vāciņiem, apgriež ar vākiem uz leju, ietin segā un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

Salātus var uzglabāt istabas temperatūrā.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form