Foto: Privātais arhīvs
Pikantos biešu salātus, kam pievienots krietni daudz ķiploku un paprika – īpašam aromātam, ziemā varēsi izmantot gan kā kreftīgu piedevu dažādiem pamatēdiem, gan kā pamatu gardai biešu zupai. Laba ziņa tiem, kam nav pagraba, bet ledusskapis jau pārpildīts – šos salātus var uzglabāt arī istabas temperatūrā. Pārbaudītu un ļoti garšīgu recepti iesaka Diana Lapinska.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 kgbietes0.5 kgpaprika0.5 kgtomāti0.5 kgsīpoli1 glāzeķiploki pētersīļu bunte0.5 laugu eļļa2 ĒKsāls3 ĒKcukurs2 ĒKetiķa esence

Sagatavošana

1

Bietes nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Tomātus sasmalcina. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kubiņos. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Ķiplokus nomizo, sīki sakapā vai sagriež plānās šķēlītēs, jo, spiežot tos caur spiedi, gatavajos salātos nebūs jūtama ķiploku garša, bet tikai to asums.

2

Bietes, tomātus, papriku un sīpolus liek katlā, pievieno eļļu, sāli, cukuru un vāra aptuveni stundu.

3

Minūtes 10 pirms vārīšanas beigām iemaisa sakapātus pētersīļus un ķiplokus. Kad liesma nogriezta, iemaisa etiķa esenci

Foto: Privātais arhīvs
4

Vēl karstus salātus liek iepriekš sterlizētās burkās, aizvāko ar sterlizētiem vāciņiem, apgriež ar vākiem uz leju, ietin segā un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

5

Salātus var uzglabāt istabas temperatūrā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!