Pikantie kalmāra kumosiņi
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
saulespuķu eļļa vārīšanai
saulespuķu eļļa vārīšanai
250 g
250 g kalmāri
kalmāri
Mīklai
140 g
140 g zirņu milti (vai parastie milti)
zirņu milti (vai parastie milti)
0,5 TK
0,5 TK sāls
sāls
0,5 TK
0,5 TK fenheļa sēklas
fenheļa sēklas
1 TK
1 TK ķimenes
ķimenes
1 TK
1 TK kurkuma
kurkuma
150 ml
150 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
1
1 ingvers, apmēram 3 cm
ingvers, apmēram 3 cm
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 čili
čili
3
3 sīpolloki
sīpolloki
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Eļļā vārīti kalmāru kumosiņi ir garda uzkoda, kas parasti ātri pazūd. To pikantā, kraukšķīgā garoziņa indiešu gaumē patiks asu ēdienu cienītājiem. Vārot kalmārus, uzmani eļļu, lai tā nekļūst pārāk karsta, tad kalmāri apdegs, bet nebūs izcepušies. Karsē katlu un vidējas uguns.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kalmārus pārgriež gareniski uz pusēm, izņem skrimšļus, sagriež kumosa lieluma gabaliņos ar visiem taustekļiem.

    Piestā saberž fenheļa sēklas un ķimenes. Nomizo ingveru un uz rīves sarīvē.

    Smalki sakapā ķiploku un čili vai samaļ blenderī putriņā. Ja vēlas mazāk asu mīklu, sēklas izņem. Smalki sagriež lokus.

    Dziļā pannā vai katliņā ielej eļļu, lai dziļums būtu apmēram 5 cm, un to karsē. Eļļa ir pietiekami karsta, ja maizes gabaliņš iemests katlā, kļūst brūns 30 sekundēs.

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC ar tukšu trauku, kurā velāk liks izceptos kalmārus. Vēl vienu lielu bļodu vai paplāti izklāj ar papīra dvieli.

    Samaisa mīklu. Bļodā ber miltus, pievieno sāli un pārējās sausās garšvielas. Visu rūpīgi izmaisa.

    Lēnām, ik pa laikam samaisot, pievieno kokosriekstu pienu. Pievieno ingveru, ķiploku, čili un lokus. Mīklā liek visus kalmāra gabaliņus un kārtīgi izmaisa.

    Kad eļļa ir pietiekami karsta, tajā liek kalmārus, vienlaicīgi ieliekot ne vairāk par 3 gabaliņiem. Cep 1,5 minūtes no vienas puses vai līdz kalmārs zeltains, pēc tam uzmanīgi apgriež kalmārus apkārt un cep 1,5 minūtes no otras puses vai līdz kalmārs zeltains.

    Izceptos kalmārus liek uz papīra dvieļa, lai eļļa sasūcas papīrā. Pēc tam pārceļ kalmārus siltajā bļodā cepeškrāsnī, krāsni izslēdzot.

    Kad kalmāri izcepti, pasniedz tos siltus ar saldo čili mērci vai jogurta mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form