Pikantie kāpostu un biešu salāti ķiploku marinādē
Foto: Privātais arhīvs
2.0000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 kāposti, neliela galviņa
kāposti, neliela galviņa
1
1 biete
biete
1
1 ķiploki, galviņa
ķiploki, galviņa
1 l
1 l ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze etiķis
etiķis
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Kāpostu un biešu salātu lielākie plusi ir lētas izejvielas, vienkārša pagatavošana, pikanti saldskābā garša un kraukšķīgums. Salātiņi vienlīdz labi garšos gan ar griķiem un aknu mērcīti, gan makaroniem un gulašu, gan ar kartupeļu biezputru un kotletēm. Recepti iesaka "Tasty" lasītāja Silvija.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kāpostu sīki "sašņikā". Bieti nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Kāpostus, bietes un ķiplokus liek bļodā un samaisa Ja vēlas, var pievienot sakapātas dilles vai pētersīļu zaļumus. Noteikti ņem vērā ķiploka galviņas izmēru un asuma pakāpi – ja galviņa ir lielāka vai pagadījusies ķiploku šķirne ar īpaši izteiktu aromātu, pievieno mazāku daudzumu ķiploku.

    Aukstam ūdenim pievieno cukuru, etiķi, sāli un maisi, līdz cukurs ir izkusis. Norādītais cukura un etiķa daudzums nav "akmenī cirsts". Tu noteikti vari eksperimentēt, izmantojot mazāku cukura un etiķa daudzumu.

    Salātus liek trīslitru burkā, līdz burka ir pilna, un pārlej ar marinādi.

    Aizvāko burku ar parasto plastmasas vāciņu un ļauj marinādei ievilkties aptuveni diennakti. Pēc tam var burku uzglabāt ledusskapī.

    Izmanto kā universālus salātus pie dažādiem gaļas un dārzeņu ēdieniem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form