Pikantie kāpostu un biešu salāti ķiploku marinādē
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā

Kāpostu un biešu salātu lielākie plusi ir lētas izejvielas, vienkārša pagatavošana, pikanti saldskābā garša un kraukšķīgums. Salātiņi vienlīdz labi garšos gan ar griķiem un aknu mērcīti, gan makaroniem un gulašu, gan ar kartupeļu biezputru un kotletēm. Recepti iesaka "Tasty" lasītāja Silvija.

Kāpostu sīki "sašņikā". Bieti nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Kāpostus, bietes un ķiplokus liek bļodā un samaisa Ja vēlas, var pievienot sakapātas dilles vai pētersīļu zaļumus. Noteikti ņem vērā ķiploka galviņas izmēru un asuma pakāpi – ja galviņa ir lielāka vai pagadījusies ķiploku šķirne ar īpaši izteiktu aromātu, pievieno mazāku daudzumu ķiploku.

Aukstam ūdenim pievieno cukuru, etiķi, sāli un maisi, līdz cukurs ir izkusis. Norādītais cukura un etiķa daudzums nav "akmenī cirsts". Tu noteikti vari eksperimentēt, izmantojot mazāku cukura un etiķa daudzumu.

Salātus liek trīslitru burkā, līdz burka ir pilna, un pārlej ar marinādi.

Aizvāko burku ar parasto plastmasas vāciņu un ļauj marinādei ievilkties aptuveni diennakti. Pēc tam var burku uzglabāt ledusskapī.

Izmanto kā universālus salātus pie dažādiem gaļas un dārzeņu ēdieniem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form