Rīsi ar ceptu vistu, konservētiem tomātiem un spinātiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 vistas šķiņķīši
vistas šķiņķīši
2
2 vistas stilbiņi
vistas stilbiņi
2 TK
2 TK garšvielas vistas gaļai
garšvielas vistas gaļai
1 TK
1 TK malts koriandrs
malts koriandrs
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
1
1 ķiploka daiviņa (saspiesta)
ķiploka daiviņa (saspiesta)
2 ĒK
2 ĒK etiķis
etiķis
2 ĒK
2 ĒK saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
1
1 sīpols (sakapāts)
sīpols (sakapāts)
1 ĒK
1 ĒK maigs karija pulveris
maigs karija pulveris
2 ĒK
2 ĒK tomātu un čili pasta
tomātu un čili pasta
400 g
400 g konservēti ķirštomāti
konservēti ķirštomāti
1
1 vistas buljona kubiņš
vistas buljona kubiņš
300 g
300 g rīsi
rīsi
1
1 dzeltenā paprika (sagriezta salmiņos)
dzeltenā paprika (sagriezta salmiņos)
1 ĒK
1 ĒK koriandra lapas
koriandra lapas
100 g
100 g spināti
spināti
  • Ass un pikants ēdiens
  • Gaļas ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Mazliet pikantuma ēdienam nāk tikai par labu, īpaši, ja tie ir tik pazīstamie rīsi un vistas gaļa, kas pagatavota mazliet citādi, nekā ierasts. Paspilgtini savu ēdienreizi ar garšvielām, un rezultāts būs patiešām lielisks – šoreiz ar koriandru un kariju.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas gabaliņus iegriež ar asu nazi, pārkaisa gaļai speciālās garšvielas, koriandru, ķiploku un piparus. Gaļu aplej ar etiķi un ieliek cieši noslēgtā traukā. Vistu ieliek ledusskapī un ļauj marinēties vismaz stundu.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Katlā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un apcep tajā vistas šķiņķīšus un stilbiņus aptuveni 5 minūtes, līdz gabaliņi apbrūnējuši. Tad katlam uzliek folijas sloksni vai cepamo papīru, ieliek cepeškrāsnī un ļauj vistai cepties 10 minūtes.

    Kamēr vista cepas, citā pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep sīpolu, līdz tā gabaliņi mīksti. Iemaisa sīpolos kariju un cep 1 minūti. Tad pievieno tomātu pastu un konservētos tomātus, un nedaudz apsilda pannā.

    Kad konservētie tomāti karsti, tos pievieno katlam ar vistu. Katlā ber arī buljona kubiņu, rīsus, papriku un 500 mililitrus verdoša ūdens. Pievieno garšvielas un vāra uz plīts aptuveni 20 minūtes, līdz rīsi mīksti un šķidrums teju pazudis.

    Rīsus ar vistu pasniedz, kamēr maltīte vēl karsta. Virsū liek spinātu lapiņas un koriandru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form