Foto: Shutterstock
Pikantie vistas gabaliņi Noras gaumē ar kuskusa un pākšu pupiņu piedevu.
50Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas filejas sojas mērce1 kgzaļās vai dzeltenās kāršu pupiņas4 ķiploka daiviņas0.25 čili pipara pāksts5 ĒKolīveļļa250 gkuskuss lapu salāti citrona sula

Sagatavošana

1

Fileju sagriež gabaliņos, pārlej ar sojas mērci un ļauj marinēties, kamēr gatavo pupas.

2

Ķiplokus notīra, smalki sagriež vai izspiež caur ķiplokpresi. Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep ķiplokus. Sīki sakapā čili pāksti, liek pie ķiplokiem un arī drusku apcep.

3

Pupiņas noskalo, apgriež galus un liek pannā pie ķiplokiem. Cepina un nelielas liesmas 15 - 20 minūtes, ik pa laikam pamaisot, kamēr pākstis viegli apbrūnē un ir mīkstas. Uzkaisa drusku sāli, izmaisa un ņem nost no pannas.

4

Mazliet olīveļļā uz lielas uguns strauji apcep vistas gabaliņus, kamēr šie brūni un mīksti.

5

Atbilstoši aprakstam uz paciņas pagatavo kuskusu.

6

Uz šķīvja liek noskalotas un nosusinātas salātu lapas, kuskusu (es lietoju "smilšu kūku" principu un ar krūzīti uztaisīju no kuskusa "kūciņas"), līdzās ceptās pupas un vistas gabaliņus. Pāršpricē ar nedaudz citronu sulu. Klāt ēdām vienkārši uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!