Pīlādžos un medū karamelizēts cālis alus mērcē
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 ml
400 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
2 gab.
2 gab. rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
500 g
500 g burkāni
burkāni
100 g
100 g sviests
sviests
30 g
30 g krējums
krējums
30 g
30 g sinepes
sinepes
15 ml
15 ml citronu sula
citronu sula
4 g
4 g ķimenes
ķimenes
100 ml
100 ml vīna etiķis
vīna etiķis
200 g
200 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
20 g
20 g estragons
estragons
100 ml
100 ml ūdens
ūdens
145 ml
145 ml viršu medus
viršu medus
4 gab.
4 gab. cāļa krūtiņas
cāļa krūtiņas
200 ml
200 ml pīlādžu sula
pīlādžu sula
  • Gaļas ēdieni
  • Slavenību receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Cālis ar dažnedažādām piedevām restorāna "Ostas skati” šefpavāra Ingmāra Ladiga izpildījumā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā 45 minūtes lēni vāra alu, kam pievienoti rozmarīna zariņi, tad pievieno sāli, piparus un turpina vārīt, līdz šķidrums sabiezē, tad pievieno 50 gramus viršu medus.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

    Burkānus ietin folijā un cep cepeškrāsnī, līdz tie ir mīksti. Tad burkāniem pievieno pusi sviesta, krējumu, sinepes, 15 gramus viršu medus, citronu sulu, ķimenes un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Tad liek aizvākojamā traukā un uzglabā 25 – 35 grādu temperatūrā līdz pasniegšanai.

    Vīna etiķim pievieno estragonu, ūdeni samaisa, lej katliņā, pievieno lazdu riekstus un lēni vāra. Kad liekais šķidrums iztvaiko un rieksti ir mīksti, iemaisa 30 gramus viršu medus.

    Apstrādātas cāļa krūtiņas ietin pārtikas plēvē, veidojot desiņas formu un tvaicē, līdz cāļa krūtiņu iekšējā temperatūra ir 60 grādi. Tad noņem pārtikas plēvi.

    Katliņā lej pīlādžu sulu, pievieno sāli, piparus. Lēnām uzvāra, tad iemaisa 50 gramus viršu medus un atlikušo sviestu. Novārījumā liek sagatavoto cāli un karamelizē, līdz tam ir brūna garoziņa.

    Ēdienu pasniedz, visas sastāvdaļas servējot uz šķīvja, pievieno brokoļus un dekorē ar sezonāli pieejamiem svaigiem dārzeņiem.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form