Foto: Michael Mintskovsky
Cālis ar dažnedažādām piedevām restorāna "Ostas skati” šefpavāra Ingmāra Ladiga izpildījumā.
180Minūtes
17Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

400 mlLielvārdes Gaišais alus2 gab.rozmarīna zariņi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti500 gburkāni100 gsviests30 gkrējums30 gsinepes15 mlcitronu sula4 gķimenes100 mlvīna etiķis200 glazdu rieksti20 gestragons100 mlūdens145 mlviršu medus4 gab.cāļa krūtiņas200 mlpīlādžu sula

Sagatavošana

1

Katliņā 45 minūtes lēni vāra alu, kam pievienoti rozmarīna zariņi, tad pievieno sāli, piparus un turpina vārīt, līdz šķidrums sabiezē, tad pievieno 50 gramus viršu medus.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

3

Burkānus ietin folijā un cep cepeškrāsnī, līdz tie ir mīksti. Tad burkāniem pievieno pusi sviesta, krējumu, sinepes, 15 gramus viršu medus, citronu sulu, ķimenes un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Tad liek aizvākojamā traukā un uzglabā 25 – 35 grādu temperatūrā līdz pasniegšanai.

4

Vīna etiķim pievieno estragonu, ūdeni samaisa, lej katliņā, pievieno lazdu riekstus un lēni vāra. Kad liekais šķidrums iztvaiko un rieksti ir mīksti, iemaisa 30 gramus viršu medus.

5

Apstrādātas cāļa krūtiņas ietin pārtikas plēvē, veidojot desiņas formu un tvaicē, līdz cāļa krūtiņu iekšējā temperatūra ir 60 grādi. Tad noņem pārtikas plēvi.

6

Katliņā lej pīlādžu sulu, pievieno sāli, piparus. Lēnām uzvāra, tad iemaisa 50 gramus viršu medus un atlikušo sviestu. Novārījumā liek sagatavoto cāli un karamelizē, līdz tam ir brūna garoziņa.

7

Ēdienu pasniedz, visas sastāvdaļas servējot uz šķīvja, pievieno brokoļus un dekorē ar sezonāli pieejamiem svaigiem dārzeņiem.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!