Pīlādžu vīns
Foto: Shutterstock
Loading...
Sastāvdaļas

Ar nelielu darbošanos top paša gatavots pīlādžu vīns.

Klasiski šo vīnu gatavo proporcijā 1:3 pīlādžu : ābolu sula, mums sanāca otrādi dažādu apstākļu dēļ.

Apmēram uz 4 litriem sulas izmanto 1 kg cukura.

Lej 15-20 l stikla balonā iekšā, pudeles kaklu aizver ar vai nu speciālo vīna/alus raudzēšanas korķi vai arī kādu aizvietotāju - korķi, kuram cauri izlaista gumijas trubiņa, kuras ārējais gals ir ūdenī.

Der arī gumijas cimds (ar izdurtu caurumu). Varen amizanti izskatās, kad rūgstot tie gumijas izstrādājumi uzpūšas. Ideja ir - lai gaiss tiek ārā, bet netiek iekšā.

Vīna balonu liek gana siltā vietā (virs 20 grādiem vēlams), kad vīns ir beidzis rūgt (mēnesis, pusotra) - redzams, ka neizdalās vairāk gāze, pagaršo un pievieno vēl cukuru, pēc salduma un stipruma vēlmes atkarīgs cik daudz.

Rūgst vēl kādu mēnesi.

Droši vien var likt uzreiz visu cukuru, bet tad grūtāk notrāpīt cik sanāks salds.
 
Vīna raugu klāt nav jāliek, ja vien sulu nesterilizē.

Sulu vislabāk spiest svaigu, bet var arī tvaicēt.

Ābolu/pīlādžu vietā var izmantot vēl dažādu ogu un augļu sulas.

Ak, jā - piebilde par pīlādžiem. Pīlādži ir vai nu jālasa pēc salnām vai arī pirms sulas iegūšanas jāpasaldē saldētavā. Tas noņem lieko sīvumu un laikam padara sulas izspiešanas procesu efektīvāku.

Iesūtīja: pytonc

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form