Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Tie, kas baudījuši itāļu cepto maizi, zinās, cik tā ir garda un uz mēles kūstoša. Arī šī maizes recepte nav peļama un tā ļoti labi garšos tāpat, vai arī pie vīna, siera plates, vīnogām un dažādām uzkodām. Protams, prasmīgākas saimnieces maizes mīklu pagatavos pašas, bet mēs izmantojām veikalos pieejamo gatavo maisījumu maizītei.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gmiltu maisījums maizes cepšanai2 ĒKolīveļļa140 gbazilika pesto2 saplucinātas Mocarellas siera bumbas50 grīvēts Parmezāna siers50 gripiņās sagrieztas melnās olīvas50 gripiņās sagrieztas zaļās olīvas50 gsaulē kaltēti tomāti eļļā, nosusināti, sagriezti mazos gabaliņos

Sagatavošana

1

Vispirms jāpagatavo mīkla pēc ražotāja norādījumiem, pievienojot eļļu un ūdeni. Ļauj mīklai atpūsties 5-10 minūtes.

2

Uz galda izkaisi mīklu un izveido no mīklas aptuveni 25x35 cm lielu pamatni.

3

Iesmērē mīklu ar pesto, izkārto abu veidu sieru, olīvas un saulē kaltētos tomātus. Nenoklātās mīklas malas iesmērē ar ūdeni, lai mīkla labāk saliptu kopā. Sarullē mīklu desas formā un uzmani, lai pildījums gar malām nenāk ārā.

4

Sagriez mīklu 12 vai vairākos gabaliņos un izkārto tos cieši vienu pie otra uz cepamā papīra izklātas plāts. Mīklas daļas jāizkārto cieši vienu pie otras, jo tām jāsacepas kopā.

5

Apslaki mīklu ar olīveļļu, pārklāj plāti ar dvieli un ļauj tai atpūsties siltā vietā vismaz 30 minūtes.

6

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

7

Noņem dvieli no plāts un liec maizi cepties cepeškrāsns vidējā nodalījumā uz 20-30 minūtēm vai arī tik ilgi, līdz maize izcepusies zeltaini brūna.

8

Pēc cepšanas ļauj maizei nedaudz atdzist un tad plēs to pa gabaliem un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!