Foto: Shutterstock
Brīvdienas nav iedomājamas bez sātīgām un nesteidzīgām brokastīm, tieši tāpēc omlete ir tas, kas vajadzīgs izsalkušajiem. Kraukšķīgais bekons, kūstošais siers un svaigie zaļumi garnējumā sagādās krietnu enerģijas devu lieliskam dienas sākumam.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
2 gab.olas3 bekona šķēles labi kūstošs, sarīvēts siers (piemēram, Krievijas vai Čedaras) pēc garšasgaršvielas un garšaugi pēc garšassāls eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Nelielā bļodā iesit olas, pievieno sāli, garšvielas un ar putojamo slotiņu puto aptuveni minūti, līdz masa kļuvusi gaisīga.

2

Sakarsē pannu un bez eļļas apcep bekonu. Noliec malā.

3

Noregulē nelielo liesmu, uz pannas uzlej eļļu, lej sakultās olas, izlīdzini pa visu pannu un uzliec vāku.

4

Cep aptuveni 4-6 minūtes, līdz omlete gandrīz gatava, bet pa vidu vēl nedaudz jēls. Tad vienā pusē ieliec apcepto bekonu, pusi no siera un pārloki otru pusi pāri.

5

Pārkaisi pāri palikušo sieru. Pacep vēl minūti ar vāku virs pannas.

6

Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!