Pildīta vista ar brinzu un rīsiem
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 vista
vista
 
sāls
sāls
2
2 sīpoli
sīpoli
30 g
30 g eļļa
eļļa
30 g
30 g sviests
sviests
125 g
125 g rīsi
rīsi
1
1 pētersīļu saišķis
pētersīļu saišķis
2
2 zariņi oregano
zariņi oregano
450 g
450 g brinza
brinza
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pildīta vista ar brinzu un rīsiem kārtīgai pusdienu maltītei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistu noskalo un nosusina.

    Lielā katlā uzvāra ūdeni. Pieliek 1 ĒK sāls un vāra vistu ~ 30 min.

    Sīpolu nomizo un sīki sagriež. Pannā sakarsē sviestu un sīpolu apcep. Pievieno rīsus un maisot karsē, kamēr rīsi caurspīdīgi.

    Pievieno 350 ml vistas buljona. Pētersīļus un oregano noskalo, noplūc lapiņas un sīki sakapā. Zaļumus pievieno rīsiem. Pusi brinzas ar dakšiņu saspaida, iemaisa rīsos. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Vistu izņem no buljona, ļauj kārtīgi notecēt šķidrumam. Vistu liek cepeštraukā un piepilda ar rīsu masu. Ar irbulīšiem aizsprauž vistu ciet, piesien spārniņus un kājas pie vistas ķermeņa. Cepeštraukā pielej nedaudz buljona.

    Atlikušo brinzu sasmalcina un liek cepeštraukā apkārt vistai. Vistu cep cepeškrāsnī ~ 20 minūtes, kamēr tā smuki zeltaina.

    Iesūtīja: Nora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form