Foto: DELFI
Spināti un fetas siers ir lieliska kombinācija, ko vērts apvienot un likt lietā vistas fileju pildīšanai.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.vistas filejas2 saujasspināti100 gfetas siers1 ĒKskābais krējums pēc garšasmalti pipari eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Vistas filejām iegriež vidu, veidojot tādu kā kabatiņu. Centies griezumu veidot tā, lai gar malām pildījums nelītu ārā, tāpēc vislabāk griezt tā, ka sānu griezums ir pēc iespējas īsāks.

2

Smalki sagriež spinātus un sajauc bļodā ar sadrupinātu fetas sieru, pipariem un karoti krējuma. Sāli papildu pievienot nav nepieciešams, jo siers ir gana sāļš. Ar pirkstiem sajauc viendabīgu masu – tai jāsanāk ķepīgai, bet ne šķidrai.

3

Vistas filejas var nedaudz saplacināt ar gaļas āmurīti, lai tā sulīgāk un ātrāk izcepas. Pildījumu liek ar pirkstiem griezuma vietā un ar koka irbulīšiem sadur gaļu kopā, lai pildījums neizlīst cepšanas laikā.

4

Sakarsē pannā eļļu un apcep gaļu no abām pusēm zeltaini brūnu.

5

Tā kā vistas gaļa strauji apcepas, bet pildījuma dēļ vidus var nepagūt izcepties, ieteicams pēc tam filejas pārlikt cepamajā traukā, to apklāt ar foliju un cept 15-20 minūtes 180 grādos, lai gaļa vienmērīgi izcepas.

6

Pagatavoto gaļu pasniedz ar svaigiem salātiem, rīsiem, kartupeļiem vai citām piedevām pēc izvēles. Pirms pasniegšanas izņem iedurtos koka irbulīšos, lai ēdāji nejauši nesavainotos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!