Foto: Privātais arhīvs

Gardas baklažānu laiviņas, kas pildītas ar tomātiem, sīpoliem un pārkaisītas ar sieru, kas pēc pagatavošanas ir patīkami izkusis. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Sallija, kura piedalās Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursā.

60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 mazi baklažāni1 tomāts1 sīpols100 gsiers3 ķiploka daiviņas2 TKmajonēze vai skābs krējums eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Baklažānus nomazgā, nogriež kauslapas, pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni un bagātīgi pārkaisa ar sāli.

2

Sīpolu sagriež salmiņos, apcep eļļā. Pievieno smalki sagrieztu baklažānu sēklotni.

3

Tomātus sagriež kubiņos. Ķiplokus saspiež. Apceptos baklažānus samaisa ar tomātiem un ķiplokiem. Pievieno majonēzi un pusi no nepieciešamā sarīvētā siera.

4

Baklažānu laiviņām noskalo sāli un nosusina ar papīra dvieli vai salveti. Tajās, kārtīgi piespiežot, liek pildījumu. Bet – pildījumam jābūt bez kaudzes.

5

Cep 200 grādos 40 minūtes. Cepšanas beigās, baklažānus pārkaisa ar rīvētu sieru un cep, līdz veidojas zeltaina garoziņa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!