Foto: Shutterstock
Krāšņas, atraktīvas un mākslinieciskas pildītās olas ar pikanto avokado un vasabi pildījumu. Lai iegūtu dramatisko zirnekļtīkla rakstu, olas jāvāra iepriekšējā dienā.

Vispiemērotākās olas pildīšanai būs tādas, kuras ir vismaz nedēļu vecas. Jo olas būs svaigākas, jo tās grūtāk lobīsies.

45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 olas200 mlmellenes0.5 avokado1 TKvasabi1 TKcitronu sula pēc garšassāls0.5 TKmelnās sezama sēklas

Sagatavošana

1

Katliņā liek olas, uzlej udeni un liek karsēties. Kad ūdens vārās, olas noņem no uguns, katliņam uzliek vāku un ļauj tām atpūsties 5 minūtes. Pēc tam olas noskalo aukstā ūdenī, lai var paņemt rokās. Tām pret galdu sadauza čaumalu, bet neloba.

2

Sagatavo karstu ūdeni ar saldētām mellenēm vai melleņu ievārījumu. Derēs arī zilā pārtikas krāsa. Olas ar saplaisājušām čaumalām liek zilajā ūdenī un uzvāra, ļauj olām karsēties apmēram 10 minūtes, tad noņem katliņu no uguns. Ļauj olām zilajā ūdenī atdzist. Tās ieliek ar visu zilo ūdeni ledusskapī vismaz uz 6 stundām vai uz visu nakti.

3

Nākamajā dienā noloba olas un pārgriež uz pusēm, izņemot dzeltenumus un tos liekot bļodiņā. Pārgriež avokado un pusi tā mīkstumu pievieno olu dzeltenumiem, pievieno arī vasabi, citronu sulu un sablendē. Pēc garšas pievieno sāli.

4

Ja vēlas olas sapildīt glīti, masu pilda konditorejas tūtā, uzliek smalku, zvaigžņveida uzgali un piepilda olas. Grezno ar melnajām sezama sēkliņām.

5

Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!