Foto: Shutterstock
Rotaļīgām brokastīm vai ballītei noderēs mazliet biedējošās pildītās olas ar olīvu zirneklīšiem. Pildījums ir klasisks - olu dzeltenumi sajaukti ar majonēzi un sinepēm.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 olas50 mlmajonēze1 TKDižonas sinepes1 TKvīna etiķis (vai citronu sula) šķipsnamelnie pipari pēc garšassāls šķipsnaKajēnas pipari18 melnās olīvas (bez kauliņiem)

Sagatavošana

1

Katliņā liek olas, uzlej udeni un liek karsēties. Kad ūdens vārās, olas noņem no uguns, katliņam uzliek vāku un ļauj tām atpūsties 10 minūtes. Pēc tam olas noskalo aukstā ūdenī, lai tās būtu vieglāk nolobīt. Starp citu, jo vecākas olas vārīsi, jo labāk tās lobīsies.

2

Kad olas var noturēt rokās, tās noloba un pārgriež uz pusēm, izņemot dzeltenumus un tos liekot bļodiņā, bet baltumu laiviņas kārto uz servējamā šķīvja.

3

Dzeltenumus liek vidēji lielā bļodiņā un ar dakšiņu saspaida. Pievieno majonēzi, sinepes, baltvīna etiķi, svaigi maltus melnos piparus un visu samaisa. Ja nepieciešams, pēc garšas pievieno sāli.

4

Ar karotīti liek pildījumu olu baltumos, kas vēlas, asumiņam uzkaisa nelielu šķipsniņu Kajēnas piparu. Katrā olas pusītē iegulda vienu olīvu. Atlikušās sešas olīvas pārgriež gareniski uz pusēm un vēlreiz gareniski uz pusēm.

5

Pēc tam katru ceturtdaļu sagriež smalkās stērbelītēs, izgatavojot katram zirneklim astoņas kājas. Pasniedz!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!