Foto: Shutterstock
Pildītās olu "mušmires" – uzkoda padomju laiku viesību labākajās tradīcijās. Īpaši sajūsmināti par šīm neparastajām un garšīgajām "sēnēm" būs mazie rezgaļi.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 olas2 tomāti pēc garšasmajonēze pēc garšassāls0.5 TKsinepes pēc garšasdilles pēc garšassiers

Sagatavošana

1

Olas cieti novāra, noloba, uzmanīgi pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus.

2

Dzeltenumus liek bļodiņā, pievieno majonēzi, sāli, sinepes, kapātas dilles, nedaudz smalki sarīvēta siera un visu samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.

3

Liek masu konditorejas maisā ar uzgali un sapilda olas.

4

Olas papildina ar tomātu "cepurītēm", kas izdekorētas ar majonēzes punktiņiem.

5

Gatavās "mušmires" pasniedz kā uzkodu aukstajā galdā, liekot uz šķīvja, kas izklāts ar rukolu vai salātlapām, vai arī izmanto salātu dekorēšanai.

Ieteikums: ja vēlas, sinepes pildījumā var aizstāt ar mārrutkiem vai ķiplokiem, majonēzi – ar skābo krējumu vai putotu sviestu. Pildījumam var pievienot arī kapātus kaperus, olīvas, gurķīšus vai sasmalcinātas ķilavas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!