Foto: Shutterstock
Pankūkas ar bagātīgu spinātu un biezpiena un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Pildījumu īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti.
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:125 gkviešu milti3 gab.olas250 mlpiens20 gsviests šķipsnasāls pēc garšascukurs eļļa,cepšanai PILDĪJUMAM:400 gspināti1 ĒKeļļa50 gsviests2 gab.ķiploka daiviņas šķipsnamuskatrieksts, rīvēts250 gvājpiena biezpiens120 gkrēmsiers2 ĒKrīvmaize pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti30 gcietais siers, rīvēts

Sagatavošana

1

Gatavo pankūku mīklu. Bļodā ieber izsijātus miltus, pievieno olas, šķipsniņu sāls, cukuru un mīkstu sviestu. Visu samaisa viendabīgā masā. Pamazām, nepārtraukti maisot, pievieno pienu, līdz iegūta šķidra, vijīga mīkla.

2

Pannā sakarsē eļļu, tad vienā pannas pusē ielej mīklu un, pannu grozot, to izlīdzina pa visu pannas virsmu. Kad viena pankūkas puse viegli brūna, to apgriež uz otru pusi. Tā kā pankūkas, kad tās būs pildītas, tiks ceptas otrreiz, tās nesacep vēl gatavi brūnas.

3

Gatavo pildījumu. Spinātus noskalo, nosusina, sasmalcina. Ķiplokus* notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Pannā sakarsē eļļu un pusi no norādītā sviesta daudzuma. Viegli apcep ķiplokus, tad pievieno spinātus, šķipsnu sāls un muskatriekstu. Nepārtraukti maisot, spinātus ar garšvielām turpina cept 2-3 minūtes, tad atdzesē.

4

Atsevišķā traukā sajauc biezpienu, krēmsieru, rīvmaizi un rīvētu sieru.

5

Biezpiena-krēmsiera maisījumam pievieno spinātus un samaisa viendabīgā masā. Pankūkās liek pildījumu un sarullē tās.

6

Pirms pasniegšanas pankūkas uz nelielas uguns apcep sviestā gaiši brūnas.

*Ķiplokus, īpaši gripas un vīrusu sezonā, var pievienot vairāk, nekā norādīts receptē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!