Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīgas pildītās pankūkas, kuras pagatavotas no nedaudz pikantas mīklas – tai pievienota karote sinepju. Pildījumā izkausēts maigais krēmsiers, kas mijas ar apceptiem bekona gabaliņiem, šampinjoniem un puraviem.
45Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
MĪKLAI:60 gmilti šķipsnasāls1 ola175 mlpiens1 ĒKpilngraudu sinepes saulespuķu eļļa cepšanai PILDĪJUMAM:2 ĒKolīveļļa8 šķēlesbekons2 puravi250 gšampinjoni150 gkrēmsiers ar ķiplokiem un garšaugiem150 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Gatavo plānās pankūkas. Miltus izsijā lielā bļodā un pievieno pavisam nedaudz sāls.

2

Olu iesit miltu kaudzītes vidū un lēnam iemaisa miltu masā pienu. Visu maisa pakāpeniski un rūpīgi, lai mīklā neveidotos kunkuļi (šeit lielisks palīgs būs putojamā slotiņa). Beigās mīklai pievieno arī sinepes.

3

Uzkarsē pannu un pavisam viegli ietauko, eļļā iemērcot vai nu silikona otiņu, vai biezi salocītu virtuves dvieļa gabaliņu.

4

Kad panna ir karsta, lej tajā nelielu porciju pankūku mīklu, iztecinot to plānā kārtiņā pa pannas virsmu, lai pankūkas būtu plānas. Cep tik ilgi, līdz pankūkas apakšējā puse ir viegli zeltaina, pēc tam ar virtuves paletes nazi (gara, šaura virtuves lāpstiņa) pankūku griež otrādi un cep pankūku vēl vienu līdz divas minūtes.

5

Gatavo pankūku liek uz šķīvja un cep nākamo. Un tā, līdz visa mīkla sacepta pankūkās.

6

Taisa pildījumu. Uzkarsē citu pannu, kurā liek lielos gabaliņos sagrieztas bekona šķēlītes, sakapātus puravus. Visu apcep aptuveni piecas minūtes.

7

Kad tas izdarīts, pannā ber sagrieztus šampinjonus un visu sutina vēl 7-10 minūtes.

8

Krēmsieru sagriež gabaliņos un liek klāt dārzeņiem un bekona gabaliņiem. Pa virsu pārlej saldo krējumu. Krējumam ļauj sākt burbuļot, visu apmaisa, lai krēmsiers izkustu. Sastāvdaļas pasautē pāris minūtes.

9

Pilda pankūkas – karstu plāno pankūku liek uz šķīvja un tai pa vidu saliek aptuveni ceturtdaļu no pagatavotā pildījuma. Pankūku aizloka kabatiņas formā. Tāpat aizpilda pārējās trīs pankūkas.

10

Pasniedz, kamēr vēl karstas kopā ar lapu salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!