Foto: Shutterstock
Pildītus ābolus ar cepumiem var pasniegt gan siltā, gan aukstā veidā ar pienu, vaniļas vai dzērveņu mērci (ļoti saldiem āboliem), puskusušu plombīra saldējumu, putukrējumu utt.
45Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

āboli cepumi rieksti

Sagatavošana

1

Ābolus nomazgā. Ar speciālu rīku vai tējkaroti izgrebj ābolu serdi.

2

Bet ievēro, lai neizgrebtu ābola pamatā caurumu, jo tad viss pildījums izlīs uz pannas.

3

Ābolus,liek uz emaljētas vai niķelētas plāts (ja cep uz skārda plāts, tā iepriekš jāizklāj ar foliju vai cepampapīru) un cep 20 minūtes 250°C.

4

Tad ābolus izņem, serdes vietā ieliek sadrupinātus cepumus. Turpina cept vēl 15 minūtes. Var cept stikla formā ar augstu malu (ja mala zema, cepot ies pāri un pietecēs krāsns). Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sadrupinātiem riekstiem.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!