Foto: DELFI

Patīkams svētku vakariņu sākums – cepeškrāsnī apcepti āboli, kas pildīti ar garšīgu jēra gaļu un gailenēm. Recepti īpaši Tasty.lv lasītājiem sarūpējis viesnīcas Semarah Hotel Metropole restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavārs Ainārs Pizāns.

Pirmajā mirklī varētu šķist – kur gan tagad tikt pie gailenēm? Šefpavārs Ainārs mierina, stāstot, ka Latvijas veikalu piedāvājums nu ir tik plašs, ka uz Ziemassvētkiem ir iespējams tikt arī pie gailenēm. Jāsaka gan, bez tām pildītie āboli patiesi nav iedomājami. Šaubu nav, šī recepte būs ideāli piemērota, lai svētku vakariņas iesāktu izcili gardi.

Gatavo jēra gaļu

Jēra gaļu, kājas daļas griezumu, vāra lielā tauku daudzumā trīs stundas. Klāt pievieno arī pipargraudus un lauru lapas. Lai gaļa būtu ļoti, ļoti mīksta, to gatavo confit metodē.

Kad jērs gatavs, gaļu izņem no katla, atdzesē un pēc tam saplucina nelielos gabaliņos.

Pagatavo pildījumu

Ņem gailenes, noskalo un 15 minūtes novāra, lai sēnes nebūtu rūgtas.

Pēc tam nokāš, pannā uzkarsē sviestu, un gailenes nedaudz apcep. Pielej klāt nedaudz saldo krējumu, pievieno garšvielas, kā arī jēra gaļas gabaliņus. Visu nedaudz apcep un pildījums gatavs.

Foto: DELFI

Gatavo ābolus

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Ābolus izgrebj, lai veidotos skaista ligzdiņa. Apber ar kanēli, lai tiktu noklāta visa ābolu iekšpuse.

Ābolus liek uz cepamās pannas un cep cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes.

Gatavajiem āboliem ļauj nedaudz atdzist, pēc tam sapilda gailenes un jēra gaļu.

Ābolus liek virsū kvadrāta formas cepampapīra sloksnei, kas ir viegli saburzīta, un liek uz šķīvja. Cepampapīrs kalpos ne vien kā skaists dekors, bet arī saglabās maltīti siltu, lai tā uz šķīvja tik ātri neatdzistu.

Ābolus pasniedz ar sviestu, brūkleņu ievārījumu un grauzdētu maizīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!