Pildīti cukīni ar tomātiem, fetas sieru un maizes drupačām
Foto: Delfi Foto
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 cukīni
cukīni
6
6 ķirštomāti
ķirštomāti
60 g
60 g Fetas siers
Fetas siers
2
2 maizes šķēles
maizes šķēles
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
2 TK
2 TK olīveļļa
olīveļļa
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti gardi pildīti cukīni jeb jaunie kabacīši, viegla un ātri pagatavojama uzkoda dienas vidū. Drupačām var izmantot vai nu baltmaizi, vai rupjmaizi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamplāti, to izklājot ar foliju un viegli ietaukojot ar eļļu. Tomātiņus sagriež četrās daļās, sadrupina sieru un mazos kubiņos salauž vai sagriež maizi. Sarīvē ķiploku.

    Nomazgā cukīni un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izgreb vidiņu, veidojot laiviņu. Tā kā jauniem kabačiem un cukīni sēkliņas ir ļoti mazas, tad izgrebto masu smalki sagriež. Sajauc kopā ar tomātiem, drupinātu sieru, rīvētu ķiploku un maizes gabaliņiem. Masai nedaudz pievieno eļļu, svaigi maltus melnos piparus, izmaisa.

    Sapilda izgrebtās cukīni laiviņas, liek uz pannas un cep apmēram 30 minūtes, līdz cukīni mīksts. To pārbauda, iedurot asu nazi. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form