Foto: Delfi Foto
Ļoti gardi pildīti cukīni jeb jaunie kabacīši, viegla un ātri pagatavojama uzkoda dienas vidū. Drupačām var izmantot vai nu baltmaizi, vai rupjmaizi.
45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 cukīni6 ķirštomāti60 gFetas siers2 maizes šķēles1 ķiploka daiviņa2 TKolīveļļa šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamplāti, to izklājot ar foliju un viegli ietaukojot ar eļļu. Tomātiņus sagriež četrās daļās, sadrupina sieru un mazos kubiņos salauž vai sagriež maizi. Sarīvē ķiploku.

2

Nomazgā cukīni un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izgreb vidiņu, veidojot laiviņu. Tā kā jauniem kabačiem un cukīni sēkliņas ir ļoti mazas, tad izgrebto masu smalki sagriež. Sajauc kopā ar tomātiem, drupinātu sieru, rīvētu ķiploku un maizes gabaliņiem. Masai nedaudz pievieno eļļu, svaigi maltus melnos piparus, izmaisa.

3

Sapilda izgrebtās cukīni laiviņas, liek uz pannas un cep apmēram 30 minūtes, līdz cukīni mīksts. To pārbauda, iedurot asu nazi. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!