Pildīti pastas gliemežvāki
Foto: Shutterstock
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
20 gab.
20 gab. pastas gliemežvāki conchiglioni
pastas gliemežvāki conchiglioni
Mērcei
50 g
50 g sviests
sviests
1,5 ĒK
1,5 ĒK milti
milti
300 ml
300 ml piens
piens
1 naža gals
1 naža gals muskatrieksts
muskatrieksts
Pildījumam
500 g
500 g malta teļa gaļa
malta teļa gaļa
1 sauja
1 sauja svaigas salvijas lapiņas
svaigas salvijas lapiņas
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
10 gab.
10 gab. tomāti eļļā
tomāti eļļā
3 saujas
3 saujas spināti
spināti
250 g
250 g mocarella
mocarella
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
1 sauja
1 sauja sarīvēts parmezāns
sarīvēts parmezāns
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ja stāvi veikalā pie plaukta un domā, kas tie pa milzīgiem gliemežvāka formas makaroniem, kam virsū rakstīts "Conchiglioni", daudz negudro – pērc nost! Tie paredzēti, lai tos sapildītu, izceptu un gardi paēstu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Salvijas, žāvēto tomātu un conchiglioni klātbūtne uz tava pusdienu šķīvja garantēs saulainu Vidusjūras sajūtu lietainājā u vēsajā Baltijas vasarā. Galu galā, ceļot var arī virtuvē, un šī recepte tam ir kā radīta. Ceļojums izdosies ļoti gards un sātīgs!

    ​Izvāra gliemežvākus. Vāra sālsūdenī, 2-3 minūtes mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma. Ieteicams paņemt pāris makaronus vairāk, jo daži gliemežvāki mēdz saplīst. Tos tad var iemaisīt mērcē. Gatavos makaronus nokāš, aplej ar aukstu ūdeni un nedaudz eļļas, lai nesalīp.

    Pagatavo mērci: uzkarsē pannu, izkausē tajā sviestu un apcep miltus. Tad pamazām, nepārtraucot maisīšanu, lej klāt pienu, līdz izveidojas mērce. Pierīvē mērcei muskatriekstu, izmaisa, noņem no uguns un ķeras klāt pildījumam.

    Pannā ielej eļļu, uzkarsē un tad aromatizē, tajā apcepot sagrieztas salvijas lapiņas. Visas necep -– pāris atstāj svaigas, ko pievienot, pasniedzot pildīto pastu.

    Sīpolus un ķiplokus sakapā un ber pannā blakus salvijai, apcep, tad pievieno malto gaļu, apcep arī to.

    Sagriež tomātus eļļā, apcep arī tos, pašās beigās gaļas masā iemaisa spinātus. Visu apcep, ņem nost no uguns un pievieno saplucinātu mocarellu. Gatavajai masai pievieno 3-4 ēdakarotes mērces un izmaisa.

    Pārējo mērci lej cepamajā traukā. Gliemežvākus pilda ar gaļas masu un liek iekšā traukā ar mērci. Nobeigumā apkaisa ar sieru, liek 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.

    Pasniedz karstu!

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Itālijas virtuve
    0
    Sīpols
    0
    Ķiploki
    0
    Milti
    0
    Mocarella
    0
    Muskatrieksts
    0
    Piens
    0
    Pipari
    0
    Sāls
    0
    Spināti
    0
    Sviests
    0
    Ēdieni bērniem
    0
    Ikdienas maltītei
    0
    Itāļu nacionālā virtuve
    0
    Pannā cepts ēdiens
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    Pusdienas
    0
    Vakariņas
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form