Foto: Shutterstock
Ja stāvi veikalā pie plaukta un domā, kas tie pa milzīgiem gliemežvāka formas makaroniem, kam virsū rakstīts "Conchiglioni", daudz negudro – pērc nost! Tie paredzēti, lai tos sapildītu, izceptu un gardi paēstu.

Salvijas, žāvēto tomātu un conchiglioni klātbūtne uz tava pusdienu šķīvja garantēs saulainu Vidusjūras sajūtu lietainājā u vēsajā Baltijas vasarā. Galu galā, ceļot var arī virtuvē, un šī recepte tam ir kā radīta. Ceļojums izdosies ļoti gards un sātīgs!

90Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
20 gab.pastas gliemežvāki conchiglioni50 gsviests1.5 ĒKmilti300 mlpiens1 naža galsmuskatrieksts500 gmalta teļa gaļa1 saujasvaigas salvijas lapiņas1 gab.sīpols4 gab.ķiploka daiviņas10 gab.tomāti eļļā3 saujasspināti250 gmocarella pēc garšassāls pēc garšaspipari1 saujasarīvēts parmezāns eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

​Izvāra gliemežvākus. Vāra sālsūdenī, 2-3 minūtes mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma. Ieteicams paņemt pāris makaronus vairāk, jo daži gliemežvāki mēdz saplīst. Tos tad var iemaisīt mērcē. Gatavos makaronus nokāš, aplej ar aukstu ūdeni un nedaudz eļļas, lai nesalīp.

Pagatavo mērci: uzkarsē pannu, izkausē tajā sviestu un apcep miltus. Tad pamazām, nepārtraucot maisīšanu, lej klāt pienu, līdz izveidojas mērce. Pierīvē mērcei muskatriekstu, izmaisa, noņem no uguns un ķeras klāt pildījumam.

Pannā ielej eļļu, uzkarsē un tad aromatizē, tajā apcepot sagrieztas salvijas lapiņas. Visas necep -– pāris atstāj svaigas, ko pievienot, pasniedzot pildīto pastu.

2

Sīpolus un ķiplokus sakapā un ber pannā blakus salvijai, apcep, tad pievieno malto gaļu, apcep arī to.

3

Sagriež tomātus eļļā, apcep arī tos, pašās beigās gaļas masā iemaisa spinātus. Visu apcep, ņem nost no uguns un pievieno saplucinātu mocarellu. Gatavajai masai pievieno 3-4 ēdakarotes mērces un izmaisa.

4

Pārējo mērci lej cepamajā traukā. Gliemežvākus pilda ar gaļas masu un liek iekšā traukā ar mērci. Nobeigumā apkaisa ar sieru, liek 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.

5

Pasniedz karstu!

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!