Foto: Shutterstock
Pavasaris, lai cik dīvaini tas neizklausītos, ir ļoti piemērots, lai gatavotu pildītu tomātu uzkodas, jo pavasarī tomātiem ir biezāks un stingrāks ārējais apvalks. Piedāvājam karsto tomātu uzkodu, tos pildot ar rīsiem, kas aromatizēti ar pesto, un sajaukti ar rīvētu mocarellu un spinātiem. Šī ēdiena pagatavošana, ja rīsi ir jau gatavi, aizņems apmēram 30 minūtes. Nedaudz ilgāks gatavošanas process būs, ja rīsi ir jāvāra, klāt nāks vēl kādas 20 minūtes.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
6 lieli tomāti250 gvārīti rīsi3 ĒKpesto100 gmocarella80 gspināti2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari zaļumi

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180 ºC.

2

Ja nepieciešams, novāra sālsūdenī rīsus. Nomazgā tomātus un nogriež tiem augšējo daļu kā cepurīti, par pamatni atstājot kātiņa galu.

3

Rupji sagriež tīrus spinātus, sarīvē mocarellas sieru, to sadalot divās daļās (apmēram ceturto daļu siera vajadzētu noglabāt pildīto tomātu apkaisīšanai pa virsu).

4

Ar nelielu karoti uzmanīgi iztīra tomātu mīkstumu. Tomātu cepurītes un mīkstumu sagriež gabaliņos un sajauc ar vārītiem rīsiem. Iejauc arī pesto, lielāko daļu rīvētās mocarellas un spinātus. Pēc garšas pievieno melnos piparus. Sāls, visticamākais, nebūs vajadzīgs, jo pesto ir sāļš, arī rīsi ir vārīti sālsūdenī, kā arī mocarellai ir jauks sāls balanss.

5

Cieši sapilda izdobtos tomātus un kārto ar eļļu ieziestā cepemajā pannā. Tomātus aprasina ar eļļu arī no virspuses, pārkaisa ar atlikušajām siera skaidiņām.

6

Liek cepties uz 20 minūtēm, līdz siers izkusis un pildījums tomātā jauki burbuļo. Pasniedz karstus, rotājot ar zaļumiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!