Pildīti tomāti ar pesto rīsiem un spinātiem
Foto: Shutterstock
3 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Pavasaris, lai cik dīvaini tas neizklausītos, ir ļoti piemērots, lai gatavotu pildītu tomātu uzkodas, jo pavasarī tomātiem ir biezāks un stingrāks ārējais apvalks. Piedāvājam karsto tomātu uzkodu, tos pildot ar rīsiem, kas aromatizēti ar pesto, un sajaukti ar rīvētu mocarellu un spinātiem. Šī ēdiena pagatavošana, ja rīsi ir jau gatavi, aizņems apmēram 30 minūtes. Nedaudz ilgāks gatavošanas process būs, ja rīsi ir jāvāra, klāt nāks vēl kādas 20 minūtes.

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180 ºC.

Ja nepieciešams, novāra sālsūdenī rīsus. Nomazgā tomātus un nogriež tiem augšējo daļu kā cepurīti, par pamatni atstājot kātiņa galu.

Rupji sagriež tīrus spinātus, sarīvē mocarellas sieru, to sadalot divās daļās (apmēram ceturto daļu siera vajadzētu noglabāt pildīto tomātu apkaisīšanai pa virsu).

Ar nelielu karoti uzmanīgi iztīra tomātu mīkstumu. Tomātu cepurītes un mīkstumu sagriež gabaliņos un sajauc ar vārītiem rīsiem. Iejauc arī pesto, lielāko daļu rīvētās mocarellas un spinātus. Pēc garšas pievieno melnos piparus. Sāls, visticamākais, nebūs vajadzīgs, jo pesto ir sāļš, arī rīsi ir vārīti sālsūdenī, kā arī mocarellai ir jauks sāls balanss.

Cieši sapilda izdobtos tomātus un kārto ar eļļu ieziestā cepemajā pannā. Tomātus aprasina ar eļļu arī no virspuses, pārkaisa ar atlikušajām siera skaidiņām.

Liek cepties uz 20 minūtēm, līdz siers izkusis un pildījums tomātā jauki burbuļo. Pasniedz karstus, rotājot ar zaļumiņiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form