Pildītie groziņi ar iebiezināto pienu, banāniem un putukrējumu
Foto: Privātais arhīvs
4.3333 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Groziņiem
100 g
100 g mīksts sviests
mīksts sviests
šķipsna
šķipsna dzeramā soda
dzeramā soda
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1
1 ola
ola
150-200 g
150-200 g auzu pārslas
auzu pārslas
 
kviešu milti pēc nepieciešamības
kviešu milti pēc nepieciešamības
Pildījumam
 
iebiezinātais piens
iebiezinātais piens
 
banāns
banāns
 
sablendētas dzērvenes ar cukuru
sablendētas dzērvenes ar cukuru
 
saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Bezgala kārdinošu saldo groziņu recepti iesaka Linda Kreidere. Pildījumā atradīsi vārītu iebiezināto pienu, banāna šķēli un skābenu dzērveņu biezeni, kas pārklāts ar gaisīgu putukrējuma "cepurīti".

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu groziņiem, Mīkstam sviestam pievieno cukuru pēc garšas, cik saldu vēlas, un kuļ, līdz sviests ir saputots un cukurs izkusis. Tad iekuļ olu. Auzu pārslas sasmalcina virtuves kombainā vai kafijas dzirnaviņās. Bļodā samaisa samaltās auzu pārslas ar sāli un sodu, pievieno sviesta maisījumam. Kviešu miltus pakāpeniski pievieno un iemaisa tik daudz, lai mīkla neliptu pie rokām.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    Veido groziņus, liek mīklu formiņās, ar pirkstiem izlīdzina gar maliņām, mīklas apakšiņu sabaksta ar dakšu, liek groziņus krāsnī un cep 12-15 minūtes. Kad aizvērtas krāsns durvis, samazina temperatūru līdz 180 grādiem. Groziņu cepšanai var izmantot mafinu formiņas.

    Kad groziņi gatavi, tos atdzesē un izņem no formiņām.

    Banānu nomizo, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Sakuļ saldo krējumu vijīgās putās, pievienojot tam pūdercukuru pēc garšas, bet ne pārāk daudz.

    Katrā groziņā liek tējkaroti vārīta iebiezinātā piena, tad blendētas dzērvenes un banāna šķēli. Groziņus dekorē ar putukrējumu (ja vēlas, lai putukrējums ir saturīgāks, pievieno tam putukrējuma stindzinātāju vai iepriekš uzbriedinātu, izkausētu želatīnu), kas izspiests caur konditorejas uzgali, pārkaisa ar kakao vai upeņu pulveri.

    No šī produktu daudzuma sanāks aptuveni 18 groziņi.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form