Pildīts ķirbis ugunskura oglēs
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2,5 kg
2,5 kg ķirbis
ķirbis
1 sauja
1 sauja mini burkāni
mini burkāni
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
2
2 paprikas
paprikas
1
1 ķiploks
ķiploks
1
1 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
2
2 čili pipari
čili pipari
 
zaļumi pasniegšanai
zaļumi pasniegšanai
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sākoties rudens sezonai, daudzi pārtrauc doties piknikos un baudīt maltītes dabā, lai arī joprojām labprāt pavadām laiku svaigā gaisā. Pavārs Renārs Purmalis piedāvā rudenīgu un bagātīgu pildīta ķirbja recepti, lai tu izbaudītu gatavošanas prieku brīvā dabā arī dzestrākos laikapstākļos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Purmalis skaidro, ka šajā receptē grūti ir nosaukt precīzus daudzumus (līdzīgi kā citās ārā gatavošanas receptēs), jo, pie dabas gatavojot, recepte var būt ļoti elastīga, un galvenais ir saprast principu, kā pagatavot pildītu ķirbi oglēs. Recepti var papildināt arī ar citiem sev iemīļotiem dārzeņiem, piemēram, pastinaku, selerijas sakni, kāli, bieti, kartupeļiem un citiem. Jāņem vērā tas, ka ķirbju izmēri ir ļoti dažādi un, paņemot lielu ķirbi un novietojot to uz pārāk karstām oglēm un ar pārāk mazu daudzumu dārzeņu, rezultāts var gadīties ne tāds, kā iecerēts.

    Dārzeņus iepriekš apcep uz karstas pannas līdz brīdim, kamēr tie vēl ir puscieti.

    Dārzeņiem pievieno svaigus zaļumus, sāli, piparus. Neko par daudz, jo galvenajā lomā receptē ir piedzīvojums un dārzeņu tīrā garša.

    Pa to laiku izgrebj ķirbi no sēklām un pilda ar apceptajiem dārzeņiem.

    Ķirbi ierušina oglēs, pa virsu uzliekot ķirbja "cepurīti". Cep, līdz ķirbis sācis kļūt mīkstāks. Miza būs apdegusi, bet iekša mīksta, sulīga un ar bagātīgu rudens ražas aromātu.

    Lai labi garšo!

    Recepte tapusi sadarbībā ar Mežpils alu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form