Foto: Publicitātes foto
Sākoties rudens sezonai, daudzi pārtrauc doties piknikos un baudīt maltītes dabā, lai arī joprojām labprāt pavadām laiku svaigā gaisā. Pavārs Renārs Purmalis piedāvā rudenīgu un bagātīgu pildīta ķirbja recepti, lai tu izbaudītu gatavošanas prieku brīvā dabā arī dzestrākos laikapstākļos.

Purmalis skaidro, ka šajā receptē grūti ir nosaukt precīzus daudzumus (līdzīgi kā citās ārā gatavošanas receptēs), jo, pie dabas gatavojot, recepte var būt ļoti elastīga, un galvenais ir saprast principu, kā pagatavot pildītu ķirbi oglēs. Recepti var papildināt arī ar citiem sev iemīļotiem dārzeņiem, piemēram, pastinaku, selerijas sakni, kāli, bieti, kartupeļiem un citiem. Jāņem vērā tas, ka ķirbju izmēri ir ļoti dažādi un, paņemot lielu ķirbi un novietojot to uz pārāk karstām oglēm un ar pārāk mazu daudzumu dārzeņu, rezultāts var gadīties ne tāds, kā iecerēts.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2.5 kgķirbis1 saujamini burkāni pēc garšassāls un malti melnie pipari2 paprikas1 ķiploks1 sarkanais sīpols2 čili pipari zaļumi pasniegšanai

Sagatavošana

1

Dārzeņus iepriekš apcep uz karstas pannas līdz brīdim, kamēr tie vēl ir puscieti.

2

Dārzeņiem pievieno svaigus zaļumus, sāli, piparus. Neko par daudz, jo galvenajā lomā receptē ir piedzīvojums un dārzeņu tīrā garša.

3

Pa to laiku izgrebj ķirbi no sēklām un pilda ar apceptajiem dārzeņiem.

4

Ķirbi ierušina oglēs, pa virsu uzliekot ķirbja "cepurīti". Cep, līdz ķirbis sācis kļūt mīkstāks. Miza būs apdegusi, bet iekša mīksta, sulīga un ar bagātīgu rudens ražas aromātu.

Lai labi garšo!

Recepte tapusi sadarbībā ar Mežpils alu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!