Pīles fileja alus marinādē ar biešu-aveņu, burkānu- seleriju biezeņiem un blanšētiem ziedkāpostiem
Foto: Michael Mintskovsky
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Loading...
Sastāvdaļas
pēc garšas
pēc garšas
Marinādei
pēc garšas
pēc garšas
pēc garšas
Biešu-aveņu biezenim
200 g
pēc garšas
pēc garšas
Burkānu-seleriju biezenim
Mērcei
1 gab.
2 gab.
pēc garšas

Krāsaina un spilgta garšu improvizācija, ko piedāvā ģimenes restorāna "HERCOGS" šefpavārs Andris Rūmītis.

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Pīles krūtiņu sadala astoņās strēmelēs un pārlej ar marinādi un marinē vienu stundu.

Gatavo biešu-aveņu biezeni. Uzvāra galda bietes, pievieno aveņu etiķi, sāli, timiānu un sablendē, pievienojot viršu medu. Tad iztrin caur sietu.

Gatavo burkānu-seleriju biezeni. Uzvāra burkānus, selerijas sakni, kam pievieno ķiplokus, apelsīna mizu. Kad burkāni ir mīksti, masu sablendē un iztrin caur sietu.

Gatavo ziedkāpostus. Sadala ziedkāpostus rozetēs. Uzvāra ūdeni, pievieno kurkumu, sāli blanšē ziedkāpostus pāris minūtes, līdz tie ir spilgti dzelteni. Paralēli noblanšē cukurzirņus.

Gatavo mērci. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Ķiplokus nomizo, sīpolus nomizo un sagriež daivās, selerijas sakni notīra un sagriež šķēlēs, burkānus nomizo un sagriež ripās. Dārzeņus liek uz plāts pievieno timiāna zariņus, pārslaka ar eļļu un liek krāsnī un 10-12 minūtēm. Tad izņem no krāsns, ber katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno sāli, piparus un vāra vienu stundu. Buljonu izkāš un atdzesē. 100 mililitriem buljona pievieno vīnu un iemaisa medu.

Ēdienu pasniedz, izkārtojot uz šķīvja abus biezeņus, pa vidu liek divas šķēles pīles filejas, pāri pārlej mērci, dekorē ar ziedkāpostiem, zirņiem, biešu lapiņām un viršu medus šūnu.

Projekts sadarbībā ar:

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form