Pīles fileja alus marinādē ar biešu-aveņu, burkānu- seleriju biezeņiem un blanšētiem ziedkāpostiem
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g pīles fileja
pīles fileja
200 g
200 g ziedkāposti
ziedkāposti
100 g
100 g cukurzirņi
cukurzirņi
pēc garšas
pēc garšas kurkuma
kurkuma
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Marinādei
200 ml
200 ml Lielvārdes Tumšais alus
Lielvārdes Tumšais alus
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
pēc garšas
pēc garšas rozmarīns
rozmarīns
pēc garšas
pēc garšas timiāns
timiāns
Biešu-aveņu biezenim
200 g
200 g bietes
bietes
10 ml
10 ml aveņu etiķis
aveņu etiķis
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas timiāns
timiāns
30 ml
30 ml viršu medus
viršu medus
Burkānu-seleriju biezenim
400 g
400 g burkāni
burkāni
200 g
200 g selerijas sakne
selerijas sakne
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
5 g
5 g apelsīna miza, rīvēta
apelsīna miza, rīvēta
Mērcei
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1/2 gab.
1/2 gab. selerijas sakne
selerijas sakne
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
2 gab.
2 gab. timiāna zariņi
timiāna zariņi
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
150 ml
150 ml sausais sarkanvīns
sausais sarkanvīns
60 ml
60 ml Viršu medus
Viršu medus
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Krāsaina un spilgta garšu improvizācija, ko piedāvā ģimenes restorāna "HERCOGS" šefpavārs Andris Rūmītis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Pīles krūtiņu sadala astoņās strēmelēs un pārlej ar marinādi un marinē vienu stundu.

    Gatavo biešu-aveņu biezeni. Uzvāra galda bietes, pievieno aveņu etiķi, sāli, timiānu un sablendē, pievienojot viršu medu. Tad iztrin caur sietu.

    Gatavo burkānu-seleriju biezeni. Uzvāra burkānus, selerijas sakni, kam pievieno ķiplokus, apelsīna mizu. Kad burkāni ir mīksti, masu sablendē un iztrin caur sietu.

    Gatavo ziedkāpostus. Sadala ziedkāpostus rozetēs. Uzvāra ūdeni, pievieno kurkumu, sāli blanšē ziedkāpostus pāris minūtes, līdz tie ir spilgti dzelteni. Paralēli noblanšē cukurzirņus.

    Gatavo mērci. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Ķiplokus nomizo, sīpolus nomizo un sagriež daivās, selerijas sakni notīra un sagriež šķēlēs, burkānus nomizo un sagriež ripās. Dārzeņus liek uz plāts pievieno timiāna zariņus, pārslaka ar eļļu un liek krāsnī un 10-12 minūtēm. Tad izņem no krāsns, ber katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno sāli, piparus un vāra vienu stundu. Buljonu izkāš un atdzesē. 100 mililitriem buljona pievieno vīnu un iemaisa medu.

    Ēdienu pasniedz, izkārtojot uz šķīvja abus biezeņus, pa vidu liek divas šķēles pīles filejas, pāri pārlej mērci, dekorē ar ziedkāpostiem, zirņiem, biešu lapiņām un viršu medus šūnu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form