Cepta pīles fileja ar lapu salātiem, kartupeļiem un ciedru riekstiem
Foto: Privātais arhīvs
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 pīles fileja
pīles fileja
60 g
60 g rukola
rukola
1 TK
1 TK olīveļļa
olīveļļa
2
2 ķirštomāti
ķirštomāti
2
2 kartupeļi
kartupeļi
1
1 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
3
3 vīnogas
vīnogas
4
4 zaļās pupiņas (Harikot)
zaļās pupiņas (Harikot)
1 TK
1 TK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK ciedru rieksti
ciedru rieksti
30 g
30 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK upenes vai upeņu ievārījums
upenes vai upeņu ievārījums
1
1 apelsīns
apelsīns
1 TK
1 TK Parito siers (rīvēts)
Parito siers (rīvēts)
 
garšvielas
garšvielas
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Veselīga un garšīga maltīte svētkiem – apcepta pīles fileja ar lapu salātiem un atspirdzinošu mērcīti pa virsu. Recepti Tasty.lv iesūtījis Kārlis, kurš piedalās konkursā "Veselīgās svētku receptes".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pīles filejai nogriež cīpslas un iegriež ādā kvadrātiņus, pievieno garšvielas un liek cepties uz neietaukotas pannas ar ādu uz leju. Apcep no katras puses četras minūtes, un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 10 minūtēm. Kad pīle gatava, to atpūtina 10 minūtes.

    Kartupeļus novāra, sagriež uz pusēm, pievieno garšvielas un liek cepties sviestā uz pannas.

    Kad kartupeļi nedaudz zeltaini, pievieno ķirštomātus un cep, līdz tomātiem sāk nākt nost miza. Sīpolus sagriež plānās ripiņās, pievieno cukuru, etiķi un atstāj ievilkties. Zaļajām pupiņām nogriež galus un pārlej ar karstu ūdeni, un atstāj uz 15 minūtēm ievilkties. Pēc tam nosusina.

    Apelsīnam izspiež sulu, pievieno upenes, liek katlā un vāra piecas minūtes.

    Rukolu sajauc ar ciedru riekstiem, olīveļļu.

    Visu kārto uz šķīvja, dekorē ar vīnogām un pārkaisa rīvētu sieru.

    Recepti iesūtīja: Kārlis

    Arī tev ir iespēja laimēt kārdinošas un vērtīgas balvas. Viss, kas jādara – jāsūta sava veselīgā svētku recepte un tās foto ar norādi "Veselīgā svētku recepte" līdz 2016. gada 3. janvārim uz e-pastu maja@delfi.lv. Vairāk par konkursu lasi šeit.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form