Pilngraudu kviešu maize
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji

Viena mīkla – dažādi pielietojumi. Cep kā maizi, izmanto picas pamatnei vai deserta "groziņam".

Sajauciet pirmās piecas sastāvdaļas. Pievienojiet nākamās trīs sastāvdaļas un jauciet apmēram 2 minūtes ar mikseri.

Masai jābūt līdzīgai pankūku mīklai. Pievienojiet 720 g miltu un kārtīgi sajauciet. Lai pastāv 5 minūtes.

Nolieciet mīklu uz nokaisītu ar miltiem dēlīti. Mīciet 10 minūtes, pievienojiet tik maz miltu cik nepieciešams, lai mīkla neliptu pie rokām vai galda. Sadaliet divos kukulīšos.

Lai uzbriest 40 minūtes, tad cepiet apmēram 30-45 minūtes.

Pilngraudu kviešu maizes mīklas recepti var izmantot visa veida maizēm, picām, utt. Galvenais ir jāatceras īpašas temperatūras un uzbriešanas laikus.

Rullīši: cep ~ 15-20 minūtes.

Maizes žagariņi: izrullē pildspalvas tievumā. Ļaut uzbriest 2-5 minūtes. Cep iepriekš sasildītā krāsnī līdz paliek brūnganas, apmēram 10 minūtes.

Picas vai deserta garoza: mīklu izlikt uz cepešpannas ļoti plānu. Iedurt ar dakšiņu tāpat kā to darītu ar ābolu pīrāga garozu. Ļauj uzbriest līdz vēlamajam augstumam. Ievietot cepeškrāsnī un cept 15-20 minūtes.

Iesūtīja: protams-protams

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form