Foto: DELFI
Viena mīkla – dažādi pielietojumi. Cep kā maizi, izmanto picas pamatnei vai deserta "groziņam".
120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

60 gmilti240 grupja maluma kviešu milti80 gauzu pārslas1 ĒKsausais raugs1 TKsāls660 mlļoti silts ūdens80 gmedus2 ĒKābolu mērce1 kgrupja maluma kviešu miltu

Sagatavošana

1

Sajauciet pirmās piecas sastāvdaļas. Pievienojiet nākamās trīs sastāvdaļas un jauciet apmēram 2 minūtes ar mikseri.

2

Masai jābūt līdzīgai pankūku mīklai. Pievienojiet 720 g miltu un kārtīgi sajauciet. Lai pastāv 5 minūtes.

3

Nolieciet mīklu uz nokaisītu ar miltiem dēlīti. Mīciet 10 minūtes, pievienojiet tik maz miltu cik nepieciešams, lai mīkla neliptu pie rokām vai galda. Sadaliet divos kukulīšos.

4

Lai uzbriest 40 minūtes, tad cepiet apmēram 30-45 minūtes.

5

Pilngraudu kviešu maizes mīklas recepti var izmantot visa veida maizēm, picām, utt. Galvenais ir jāatceras īpašas temperatūras un uzbriešanas laikus.

6

Rullīši: cep ~ 15-20 minūtes.

7

Maizes žagariņi: izrullē pildspalvas tievumā. Ļaut uzbriest 2-5 minūtes. Cep iepriekš sasildītā krāsnī līdz paliek brūnganas, apmēram 10 minūtes.

8

Picas vai deserta garoza: mīklu izlikt uz cepešpannas ļoti plānu. Iedurt ar dakšiņu tāpat kā to darītu ar ābolu pīrāga garozu. Ļauj uzbriest līdz vēlamajam augstumam. Ievietot cepeškrāsnī un cept 15-20 minūtes.

Iesūtīja: protams-protams

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!