Pilngraudu maizītes ar lasi, avokado un paipalu olām
Foto: Publicitātes foto
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Gatavojot lašmaizītes, parasti izmantojam baltmaizi, dāsni pārziežot to ar sviestu. Lai brokastis būtu ne vien gardas, bet arī veselīgas, baltmaizi aizstāj ar šķiedrvielām bagāto graudu maizi, bet sviestu – ar minerālvielām un vitamīniem bagāto avokado. Recepti iesaka uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi".

Sagriež plānās šķēlītēs zivi.

Notīra un ar dakšiņu samīca avokado, lai veidojas krēmīgs "avokado sviests" (tajā var palikt arī lielāki avokado gabali). Pievieno avokado masai nedaudz sāls.

Uzsmērē avokado masu uz maizītēm, liek virsū lasi un gurķi, pa virsu uzliekot sagrieztas vārītās paipalu olas (paipalu olas var aizstāt ar vistu olām).

Pārkaisa ar garšvielām, rotā ar zaļumiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form