Foto: Publicitātes foto
Sacepums ar pilngraudu pastu, diviem sieriem un pikantajiem sīpoliem garantē lielisku garšu buķeti un garšo tiešām lieliski. Recepti iesaka ēdienu blogeris Kaspars Virsnītis sadarbībā ar AS "Dobeles Dzirnavnieks".
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gpilngraudu makaroni eļļa cepšanai3 sīpoli3 ķiploka daiviņas1 lauru lapa1.5 TKmalts koriandrs1 TKmalts kumins1 šķipsnaKajēnas pipari1.5 TKjūras sāls0.5 TKmalti melnie pipari5 konservēti tomāti savā sulā250 gČedaras siers, sarīvēts30 gcietais siers, sarīvēts1 saujapētersīļi, sakapāti

Sagatavošana

1

Katliņā uzkarsē olīveļļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus un lauru lapu, sutina, līdz sīpoli kļūst zeltaini, aptuveni 15-20 minūtes.

2

Samazina plīts karstumu un pievieno koriandru, kuminu, Kajēnas piparus un nedaudz sāli, sautē vēl aptuveni minūti. Pusi no zeltaino sīpolu masas izņem no katliņa un ieliek bļodiņā.

3

Tad pievieno katlā ķiplokus, nedaudz maltus melnos piparus un pasutina. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztus tomātus bez mizas, nedaudz olīveļļas un sāli. Visu sautē aptuveni 20 minūtes, pēc tam jāatceras no katliņa izņemt iepriekš ievietoto lauru lapu.

4

Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstoši norādei uz iepakojuma, taču ne līdz al dente gatavībai, 2 minūtes pirms pasta gatava, to ņem nost no uguns, nolej ūdeni un liek pastu karstumizturīgā traukā, kurš piemērots gatavošanai cepeškrāsnī.

5

Lej pastai pāri sasautētos tomātus, pievieno iepriekš bļodā atliktos ceptos sīpolus. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, pievieno pāri sarīvētu Čedaras un cieto sieru.

6

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu karstumam. Liek visu cepeškrāsnī un gatavo vēl aptuveni 20-25 minūtes līdz pasta kļuvusi sieraina un krēmīga.

7

Servē uz šķīvja, pārkaisa ar pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!