Pilngraudu pica ar ķirbi, bekonu un spinātiem
Foto: Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
140 g
140 g kviešu milti
kviešu milti
140 g
140 g pilngraudu milti
pilngraudu milti
150 g
150 g spināti, blanšēti un sasmalcināti
spināti, blanšēti un sasmalcināti
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
125 ml
125 ml silts ūdens
silts ūdens
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
5 g
5 g raugs, sausais
raugs, sausais
30 ml
30 ml eļļa
eļļa
PILDĪJUMAM
125 ml
125 ml saldā čili mērce
saldā čili mērce
250 g
250 g kūpināts bekons
kūpināts bekons
400 g
400 g ķirbis, gabaliņos apcepts
ķirbis, gabaliņos apcepts
1
1 sarkanais sīpols, šķēlītēs
sarkanais sīpols, šķēlītēs
200 g
200 g mocarella, saplucināta
mocarella, saplucināta
100 g
100 g baby spināti
baby spināti
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Picas un karstmaizes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Šo gribas dēvēt par rudens un ziemas sezonas picu, jo uz sātīgās pilngraudu pamatnes saulainais ķirbis satiekas ar sīvo sīpolu un kraukšķīgām bekona šķēlēm, bet ierasto tomātu mērci aizstāj pikantā čili mērcīte.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā samaisa abu veidu miltus ar sāli, cukuru un miltiem.

    Pievieno sasmalcinātus spinātus, siltu ūdeni, eļļu un mīca mīklu, līdz tā ir gluda, elastīga un nelīp pie rokām.

    Pārklāj mīklu ar ieeļļotu pārtikas plēvi un noliek siltā vietā uzrūgt 45 minūtes.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Ja vēlies, lai picas pamatne ir īpaši kraukšķīga, pirms liec uz mīklas pildījumu, apcep to krāsnī 10 minutes 180 grādos.

    Mīklu atmīca, liek uz darba virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem un izrullē aptuveni puscentrimetru plānā picas formā.

    Pārziež ar čili mērci, tad pamīšus izkārto bekona šķēles, sīpola daiviņas un apcepo ķirbju gabaliņus.

    Tukšajās vietās liek sieru. Cep picu 15-20 minūtes. Tad pārber ar spinātu lapiņām un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form