Pilngraudu pica ar ķirbi, bekonu un spinātiem
Foto: Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šo gribas dēvēt par rudens un ziemas sezonas picu, jo uz sātīgās pilngraudu pamatnes saulainais ķirbis satiekas ar sīvo sīpolu un kraukšķīgām bekona šķēlēm, bet ierasto tomātu mērci aizstāj pikantā čili mērcīte.

Bļodā samaisa abu veidu miltus ar sāli, cukuru un miltiem.

Pievieno sasmalcinātus spinātus, siltu ūdeni, eļļu un mīca mīklu, līdz tā ir gluda, elastīga un nelīp pie rokām.

Pārklāj mīklu ar ieeļļotu pārtikas plēvi un noliek siltā vietā uzrūgt 45 minūtes.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Ja vēlies, lai picas pamatne ir īpaši kraukšķīga, pirms liec uz mīklas pildījumu, apcep to krāsnī 10 minutes 180 grādos.

Mīklu atmīca, liek uz darba virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem un izrullē aptuveni puscentrimetru plānā picas formā.

Pārziež ar čili mērci, tad pamīšus izkārto bekona šķēles, sīpola daiviņas un apcepo ķirbju gabaliņus.

Tukšajās vietās liek sieru. Cep picu 15-20 minūtes. Tad pārber ar spinātu lapiņām un pasniedz.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form