Foto: Vida Press
Šo gribas dēvēt par rudens un ziemas sezonas picu, jo uz sātīgās pilngraudu pamatnes saulainais ķirbis satiekas ar sīvo sīpolu un kraukšķīgām bekona šķēlēm, bet ierasto tomātu mērci aizstāj pikantā čili mērcīte.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
140 gkviešu milti140 gpilngraudu milti150 gspināti, blanšēti un sasmalcināti šķipsnasāls125 mlsilts ūdens1 ĒKcukurs5 graugs, sausais30 mleļļa125 mlsaldā čili mērce250 gkūpināts bekons400 gķirbis, gabaliņos apcepts1 sarkanais sīpols, šķēlītēs200 gmocarella, saplucināta100 gbaby spināti

Sagatavošana

1

Bļodā samaisa abu veidu miltus ar sāli, cukuru un miltiem.

2

Pievieno sasmalcinātus spinātus, siltu ūdeni, eļļu un mīca mīklu, līdz tā ir gluda, elastīga un nelīp pie rokām.

3

Pārklāj mīklu ar ieeļļotu pārtikas plēvi un noliek siltā vietā uzrūgt 45 minūtes.

4

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

5
6

Mīklu atmīca, liek uz darba virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem un izrullē aptuveni puscentrimetru plānā picas formā.

7

Pārziež ar čili mērci, tad pamīšus izkārto bekona šķēles, sīpola daiviņas un apcepo ķirbju gabaliņus.

8

Tukšajās vietās liek sieru. Cep picu 15-20 minūtes. Tad pārber ar spinātu lapiņām un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!