Foto: Shutterstock
Svaigs un veselīgs pašgatavots mājas siers.
2Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 lpilnpiens sāls

Sagatavošana

1

Trīs litrus pilnpiena saraudzē, karsē, līdz sāk atdalīties sūkalas.

2

Pielej atlikušos 2 litrus piena un, pa reizei apmaisot, karsē, līdz piens sarecējis.

3

Biezpienam ļauj nogulsnēties, uz sieta notecina sūkalas. Kamēr vēl biezpiens silts, to liek linu auduma maisiņā.

4

Sieru noliek vēsā vietā zem sloga un patur apmēram 5-6 stundas, pēc tam ieberž ar sāli.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!