Sastāvdaļas
Sagatavošana
Plāni nogrieztu, lai nebūtu baltās miziņas klāt, apelsīna miziņu pārlej ar ūdeni un vāra, kamēr tā mīksta.
Kaltētas apelsīnu miziņas saberž vai samaļ.
Ingveru un muskatriekstus sarīvē uz smalkās rīves.
Sviestu, pusi no cukura un visu sīrupu uzvāra.
Vārošā masā iekuļ pusi miltu, sasmalcinātas, sajauktas garšvielas un kuļ, kamēr mīkla atlec no katla malām, tad atdzesē.
Atdzisušajai masai pievieno 1 olu dzeltenumu un pārējo cukuru, to iepriekš sabrūninot, lai piparkūkas būtu brūnākas, vēlreiz sakuļ, piesijā pārējos miltos, pieliek sodu un cepjamo pulveti un ar rokām mīklu pamatīgi samīca.
Mīca tik ilgi, kamēr mīkla kļūst spīdīgi gluda un pietiekami cieta.
Samīcīto mīklu ļoti plāni izveltnē un ar veidnītēm izspiež piparkūkas.
Tās pārziež ar sakultu olu un cep ļoti karstā cepeškrāsnī gaiši brūnas.
Iesūtīja: Absente