Piparkūku garoziņā cepts saldējums ar karsto ogu zupu
Foto: Kafe Priede, Cēsis
4.1429 7
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0,5 kg
0,5 kg saldējums vaniļas
saldējums vaniļas
150 g
150 g piparkūkas
piparkūkas
100 g
100 g kukurūzas pārslas
kukurūzas pārslas
1 gab.
1 gab. saldētu ogu mix paciņa
saldētu ogu mix paciņa
0,5 l
0,5 l ābolu sula
ābolu sula
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
3 gab.
3 gab. kanēļa standziņas
kanēļa standziņas
0,5 TK
0,5 TK malts kanēlis
malts kanēlis
5 gab.
5 gab. krustnagliņas
krustnagliņas
1 naža gals
1 naža gals malts kardamons
malts kardamons
2 gab.
2 gab. anīsa zvaigznes
anīsa zvaigznes
1 gab.
1 gab. apelsīns
apelsīns
2 ĒK
2 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
2 gab.
2 gab. olas
olas
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
500 ml
500 ml eļla cepšanai
eļla cepšanai
  • Saldās zupas
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Saldējums ir lielisks visos laikos. Bet, apcepts piparkūkās, kopā ar siltu ogu mērci tas ir īsts svētku laika deserts. Recepti iesaka Cēsu kafejnīcas "Priede" šefpavārs Santis Bitainis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma


    Sagatavo garozu saldējumam – blendē kukurūzas pārslas un piparkūkas kopā, līdz izskatās kā rupja rīvmaize. Pievieno maltu kardamonu un kanēli, ja kāds vēlas šerpāku, var pievienot arī ingvera pulveri.

    Saldējumu var ņemt visvienkāršāko, tautā saucamo "saldējuma desu". Ja ir, ar speciālu karoti veido bumbas vai sagriež saldējumu šķēlēs pa porcijām, izvieto uz cepampapīra un liek atpakaļ saldētavā kārtīgi apsalt.

    Sakuļ atsevišķi olu un lēzenā bļodā ieber miltus. Kad saldējums apsalis, to panē miltos, tad olā, tad iepriekš sablendētajā kukurūzas un piparkūku masā, tad vēlreiz olā un vēlreiz blenderētajā masā. Jācenšas to darīt maksimāli ātri, lai saldējums nesāk kust. Pēc tam panētās saldējuma porcijas novieto atpakaļ uz cepampapīra, ieliek saldētavā un ļaujam kārtīgi sasalt garoziņai.

    Gatavo ogu zupu. Katliņā ber saldēto ogu mix, pielej ābolu sulu un pievieno garšvielas – kanēļa standziņas, krustnagliņas, anīsa zvaigzni, rīvētu apelsīna miziņu (bez baltās daļas, citādi būs rūgts), vaniļas cukuru un parasto cukuru. Saldumu veido pēc garšas, taču ieteicams gatavot skābenāku, jo ceptais saldējums būs pietiekoši salds, lai garšas viena otru papildinātu.

    Kārtīgi uz mērenas liesmas visu karsē. Ja garša apmierina – kukurūzas cieti izmaisa aukstā ūdenī un pakāpeniski, maisot, lej klāt ogu zupai. Karsējot zupa biezēs, vēlamā konsistence būtu kā šķidrs ķīselis, tāpēc jāvēro, lai neiebiezinātu ķīseli pārāk daudz.

    Sausā, tīrā katliņā lej un sakarsē eļļu. Sasalušo, jau nopanēto saldējumu liek uz šūmkarotes (putu karotes), lēnām iegremdē sakarsētajā eļļā un maisot cep aptuveni 2 minūtes, līdz garoziņa kļust brīngani kraukšķīga. Pēc cepšanas saldējumu nedaudz nosusina uz papīra dvieļiem.

    Lej bļodiņā karsto ogu zupu, liek tajā izcepto saldējumu, dekorē ar apelsīna miziņu, svaigām odziņām vai citiem dekoriem.

    Lai saldi un gardi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Ziemas ēdienkarte Saldējums Ziemassvētki Ziemassvētku receptes
    0
    Anīsa zvaigznes
    0
    Apelsīns
    0
    Kartupeļu ciete
    0
    Ābolu sula
    0
    Cukurs
    0
    Eļļa
    0
    Kanēlis
    0
    Kardamons
    0
    Krustnagliņas
    0
    Kukurūzas pārslas
    0
    Milti
    0
    Olas
    0
    Piparkūkas
    0
    Saldējums
    0
    Saldētas ogas
    0
    Vaniļas cukurs
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    43596537
    Saldās zupas
    43596537
    Saldējums
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form