Piparkūku mīkla ar iesalu
Foto: Shutterstock
2.5000 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Piparkūkas ar sirds siltumu no pašpagatavotas mīklas ar iesalu.

Lai garšvielas kārtīgi iesūktos mīklā, mīklu vēlams pagatavot vismaz mēnesi pirms cepšanas.

Iesala ekstraktu, cukuru un taukvielas uzvāra.

Karstam šķidrumam pieliek samaltas garšvielas, iemaisa pusi miltu, nedaudz atdzesē.

Tad pieliek olas un piemīca pārējos miltus, kas ir izsijāti kopā ar sodu.

Visus miltus nepievieno uzreiz, jo, ja miltiem ir lielāks lipekļa saturs, tad ir vajadzīgs nedaudz mazāk miltu.

Mīklu liek ledusskapī vai citā vēsākā vietā.

Mīklu plāni izveltnē, ar formiņām izspiež ripiņas, tās liek pannā uz cepamā papīra un cep 10 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Ja piparkūkas pirms cepšanas pārklāj ar saputotu olas dzeltenumu, kuram var pievienot tējkaroti ūdens, tad to virsma būs spīdīga.


Iesūtīja:
Aube

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form