Piparkūku mīkla ar medu un mežrozīšu sīrupu
Foto: Shutterstock
3.4000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Piparkūku mīkla ar medu un mežrozīšu sīrupu - Ziemassvētkus gaidot.

Katliņā uzvāra sīrupu, pievieno medu, sviestu, cukuru un turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz masa sāk biezēt un kļūst brūna.

Karstam sīrupam piekuļ daļu miltu un kuļ, līdz masa atdziest (pakūlu nedaudz un atstāju, lai atdziest).

Pievieno krējumu, olu, garšvielas, apelsīna miziņu, miltus sajauktus ar cepamo pulveri, visu sajauc un mīca uz dēļa.

Mīkla vismaz 2 stundas jānobriedina ledusskapī.

Man vajadzēja vairāk miltu, kā receptē uzrādīts, savādāk mīklu nevarēja ne samīcīt, ne izveltnēt, bet tas droši vien atkarīgs no miltiem, ja izmantosi citus, varbūt vajadzēs mazāk. Garšvielas pēc tam liku klāt vēl vairāk, jo mīkla sanāk ļoti smaržīga un garšīga, bet izcepot cepumus, garšvielas nejuta. Es sataisīju visu lielo porciju - sanāk jau it kā padaudz, bet ledusskapī mīklu var glabāt ilgi un kāda mēneša laikā es tāpat visu izcepu.

Iesūtīja: Zich

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form