Piparkūku mīkla ar medu un mežrozīšu sīrupu
Foto: Shutterstock
3.4000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g medus
medus
100 g
100 g mežrozīšu sīrups
mežrozīšu sīrups
100 g
100 g sviests
sviests
300 g
300 g cukurs
cukurs
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
1
1 ila
ila
600-700 g
600-700 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1
1 apelsīna miziņa rīvēta
apelsīna miziņa rīvēta
2 TK
2 TK garšvielas (ņēmu Santa Maria piparkūku garšvielu)
garšvielas (ņēmu Santa Maria piparkūku garšvielu)
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Piparkūku mīkla ar medu un mežrozīšu sīrupu - Ziemassvētkus gaidot.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uzvāra sīrupu, pievieno medu, sviestu, cukuru un turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz masa sāk biezēt un kļūst brūna.

    Karstam sīrupam piekuļ daļu miltu un kuļ, līdz masa atdziest (pakūlu nedaudz un atstāju, lai atdziest).

    Pievieno krējumu, olu, garšvielas, apelsīna miziņu, miltus*, kas sajaukti ar cepamo pulveri, visu sajauc un mīca uz dēļa.

    Mīkla vismaz 2 stundas jānobriedina ledusskapī.

    *Man vajadzēja vairāk miltu, kā receptē uzrādīts, savādāk mīklu nevarēja ne samīcīt, ne izveltnēt, bet tas droši vien atkarīgs no miltiem, ja izmantosi citus, varbūt vajadzēs mazāk.

    Iesūtīja: Zich

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form